x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Celebri, bogaţi şi decedaţi

Celebri, bogaţi şi decedaţi

28 Oct 2009   •   00:00
Celebri, bogaţi şi decedaţi
Sursa foto: /AFP Photo

Deşi au trecut pe lumea cealaltă, continuă să facă bani în lumea aceasta. Şi nu mărunţiş, ci sute de milioane de dolari, sume cu care ar putea figura oricând în clasamentele celor mai înstăriţi oameni.

Revista Forbes a realizat însă, special pentru ei, o ierarhie separată, avându-l drept lider pe designerul francez Yves Saint Laurent, decedat chiar anul trecut. Cu 350 milioane de dolari câştigaţi în 2009, el l-a detronat pe "regele" Elvis Presley, situat pe primul loc în clasamentul din 2008, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Compozitorii Richard Rodgers şi Oscar Hammerstein s-au situat pe locul al doilea în acest clasament, cu venituri de 235 milioane de dolari.

ASCENSIUNEA LUI MICHAEL
Deşi a murit acum patru luni, regretatul "rege al muzicii pop", Michael Jackson, ocupă deja poziţia a treia, cu venituri de 90 milioane de dolari. Artistul va genera venituri şi mai mari în anii care vor urma, apreciază experţii Forbes, în timp ce Yves Saint Laurent, şi el prezent în premieră în acest clasament, ar putea avea dificultăţi serioase în a repeta performanţa din 2009.

"Yves Saint Laurent a beneficiat de vânzarea masivă a proprietăţilor sale, care a generat 350 milioane de dolari. Michael Jackson a generat venituri de 90 milioane de dolari de la moartea sa, din luna iunie", a declarat Matt Miller, senior editor al revistei Forbes.

"Numele lui Michael Jackson va genera venituri de zeci de milioane de dolari pe an (...) deoarece drepturile de autor vizează toate proprietăţile sale", a spus Matt Miller, care a adăugat că alte profituri vor fi obţinute de pe urma filmului "This Is It", lansat marţi la Los Angeles.

Celălalt "rege" din industria muzicală, Elvis Presley, a ocupat locul al patrulea în top, cu venituri de 55 milioane de dolari, iar scriitorul J.R.R. Tolkien s-a situat pe poziţia a cincea, cu venituri de 50 milioane de dolari.

Lista este completată de Charles Schulz, creatorul benzilor desenate "Peanuts" (35 milioane de dolari), John Lennon, fost membru al trupei The Beatles (15 milioane de dolari), autorul de literatură pentru copii Theodor Geisel, cunoscut drept Dr. Seuss (15 milioane de dolari), savantul Albert Einstein (10 milioane de dolari), scriitorul, producătorul şi regizorul Michael Crichton (9 milioane de dolari), producătorul de televiziune Aaron Spelling (8 milioane de dolari), muzicianul Jimi Hendrix (8 milioane de dolari) şi artistul Andy Warhol (6 milioane de dolari).

Acest clasament monitorizează profitabilitatea celebrităţilor decedate, în rândurile cărora au fost incluşi, printre alţii, muzicieni, scriitori, actori şi compozitori.

Printre numele celebrităţilor care, în mod surprinzător, nu au reuşit să intre pe lista din acest an se numără cele ale actorilor Marilyn Monroe şi James Dean. 

×
Subiecte în articol: lumea