x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun China / România trimite ajutoare pentru sinistraţi

China / România trimite ajutoare pentru sinistraţi

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Iun 2008   •   00:00

13:51 • România va  ajuta China cu aproximativ 700 de tone de materiale de strictă necesitate, destinate sprijinului populaţiei afectate în urma cutremurului din 12 mai, a anunţat, marţi, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, aflat în vizită la Beijing, informează un comunicat al MAp.

România va  ajuta China cu aproximativ 700 de tone de materiale de strictă necesitate, destinate sprijinului populaţiei afectate în urma cutremurului din 12 mai, a anunţat, marţi, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, aflat în vizită la Beijing, informează un comunicat al MAp.

 

 

PARTENERIAT. „Este vorba de aproximativ 700 tone de materiale de primă necesitate “, a spus ministrul apărării în cadrul întîlnirii bilaterale pe care a avut-o cu omologul său chinez, Liang Guanglie. Ajutoarele ar urma să ajungă în China atît prin intermediul unui transport umanitar aerian, cît şi pe calea ferată. În ceea ce priveşte cooperarea româno-chineză, Teodor Meleşcanu a reiterat faptul că, în Asia, "China este cel mai important partener al României şi a accentuat asupra necesităţii dezvoltării relaţiilor militare bilaterale". Potrivit comunicatului MAp, instituţiile de învăţămînt militar din cele două ţări vor continua programele de training şi participarea la exerciţii comune. De asemenea, se va intensifica colaborarea la nivel de experţi în domeniul managementului crizelor şi al comunicaţiilor militare. Totodată, va continua cooperarea în domeniul medicinei militare şi vor fi abordate noi domenii de interes reciproc, printre care schimburile de experienţă privind participarea în teatrele de operaţii.În cadrul discuţiilor, s-a apreciat că este necesar să se continue dialogul la nivelul conducerii celor două ministere, mai ales în ceea ce priveşte găsirea soluţiilor la provocările mediului internaţional de securitate, în cadrul eforturilor globale de combatere a terorismului, se mai arată în comunicat.           

 

×
Subiecte în articol: magazin