x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Console în loc de simulatoare

Console în loc de simulatoare

de Anca Aldea    |    28 Noi 2009   •   00:00

Marina Regală a Marii Britanii foloseşte, în loc de complexele simulatoare de zbor, banalele PSP-uri (consolele Sony PlayStation Portable).



Potrivit cotidianului britanic The Guardian, cobaii acestui experiment sunt cursanţi ai şcolii de ingineri tehnicieni, specialişti care se vor ocupa de supravegherea sistemelor de radar, sonare, radio şi comunicaţii de pe o ambarcaţiune militară.

Dacă manevrarea consolei de numai 120 de lire sterline (5,6 milioane de lei) se va dovedi eficientă şi utilă, mai ales luând în calcul că manualele tipărite au devenit deja de modă veche, Marina Regală a promis că va achiziţiona un număr mai mare de PSP-uri. Responsabilii militari încearcă astfel să-i atragă pe tineri spre această zonă. Consolele nu vor folosi exclusiv ca platforme de joc/simulare, ci şi ca manuale de fizică şi matematică, pentru că odată plecat în misiune, pe ocean, militarul are nevoie în continuare de întreţinerea condiţiei fizice şi mentale. "Pe majoritatea navelor, spaţiul de care dispunem este foarte mic. Mulţi dintre noi au un spaţiu extrem de îngust pentru obiectele personale. Această consolă este obiectul care poate fi folosit într-un astfel de loc", a declarat pentru presa britanică locotenentul Mark Williams, autorul proiectului de includere a PSP-ului în programul militarilor.

×
Subiecte în articol: magazin