x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Copiii îngeri" primesc locuri în avion şi transportă pastile cu amfetamine

"Copiii îngeri" primesc locuri în avion şi transportă pastile cu amfetamine

27 Ian 2016   •   13:22
"Copiii îngeri" primesc locuri în avion şi transportă pastile cu amfetamine

O păpuşă "copil înger" (luuk-thep) a fost confiscată, pe aeroportul Chang Mai, după ce poliţia tailandeză a primit informaţii conform cărora, jucăria respectivă este plină cu pastide de amfetamină, scrie RT.com.

Poliţiştii a găsit 200 de pastile de amfetamină în păpuşa care se afla în parcarea aeroportului.

Forţele de ordine au mai sconfiscat 100 de astfel de păpuşi după ce 3 vânzători de astfel de produse au fost arestaţi pentru neplata taxelor de import.

"Copii îngeri" sunt din ce în ce mai populari în Tailanda mai ales după ce câteva celebrităţi au afirma că păuşile le-au adus noroc, bani şi faimă.

Isteria este atât de mare încât linia aeriană Smile a decis să pună în vânzare bilete de avion pentru aceste păpuşi iar premierul tailandez a avertizat populaţia să nu se lase prinsă de această tendinţă şi să nu cumpere respectivele obiecte în cazul în care nu dispun de banii necesari.

"Copii îngeri" îşi au originea într-o tradiţie veche tailandeză. Este vorba de mici talismane în care se credea că trăiesc sufletele copiilor.

Tailanda este o ţară majoritar budistă, cu puternice tradiţii şi superstiţii, factori, care împreună cu instabilitatea actuală, contribuie la proliferarea isteriei.

×