x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Criminalul din Winnenden, un tânăr care avea de toate!

Criminalul din Winnenden, un tânăr care avea de toate!

13 Mar 2009   •   00:00
Criminalul din Winnenden, un tânăr care avea de toate!

Familia tânărului care a comis masacrul din localitatea germană Winnenden era una cu o situaţie materială bună, aşa cum o dovedeşte grădina îngrijită, automobilul Porsche şi casa foarte rânduită. Părinţii lui Tim Kretschmer, Joerg şi Ute, nu i-au refuzat băiatului lor nimic în viaţă, acum însă, după ce şi-au luat rapid rămas bun de la fiul lor, la morgă, ei au părăsit casa şi s-au refugiat împreună cu fiica lor într-un loc secret, scrie Der Spiegel.



După cele întâmplate la 11 martie nimeni nu mai doreşte să discute cu familia Kretschmer, mai ales că arma crimelor şi cele câteva sute de bucăţi de muniţie au fost luate, conform rezultatelor de până acum ale anchetei, de la tatăl lui Tim, Joerg, un pasionat de tir sportiv. Singura dorinţă a familiei după tragedie a fost aceea de a-şi mai vedea odată fiul, joi, la Institutul de medicină legală de la Stuttgart. Cadavrul lui Tim va fi autopsiat vineri. În cazul celor 15 victime ale adolescentului, procuratura a renunţat la autopsie, pentru a nu cauza o durere suplimentară rudelor. Victimele urmează să fie aşezate pe un catafalc comun, pentru ca familia şi prietenii să-şi poată lua rămas bun de la ele.

Joerg şi Ute s-au refugiat cu fiica lor de 15 ani într-un loc secret, dorind să fie lăsaţi în pace şi să încerce să înţeleagă cele întâmplate. Ei au refuzat îngrijirile psihologice oferite de poliţie, locul unde sunt ascunşi fiind cunoscut doar de anchetatori. Poliţia nu a considerat necesar să-i pună sub protecţie, doar casa lor din localitatea Weiler zum Stein aflându-se sub supraveghere. Este greu de crezut că tocmai Tim Kretschmer, un tânăr dintr-o familie model, a putut deveni ucigaşul a 15 oameni. Tim a avut parte de o copilărie ocrotită la Weiler am Stein, povesteau vecinii şi părinţii colegilor de şcoală, nici lui nici surorii sale, cu trei ani mai tinere, nelipsindu-le nimic. Părinţii le-au cumpărat celor doi aproape tot ce ei au vrut, spunea prietenul lui Tim, Daniel. Tatăl lui Tim, matematician de meserie, a pus bazele unei companii cu 100 de angajaţi. Colegii de şcoală ai lui Tim îl descriu însă pe tatăl Joerg drept un om dur iar angajaţii acestuia îl apreciază drept un şef loial şi 'amabil'. Joerg munceşte mult la cei 42 de ani ai săi iar puţinul timp liber şi-l petrecea la asociaţia de tir sportiv din Leutenbach sau cu familia.

Faptul că Tim se afla sub tratament psihiatric a fost ţinut ascuns de cei doi părinţi, aparent nici măcar sora sa neştiind acest lucru. Părinţii nu s-au apucat să vorbească nici despre documentul primit de la oficiul de recrutare şi care atesta problemele psihice ale lui Tim, însă ei trebuie să fi aflat totuşi că acesta întrerupsese brusc tratamentul. Joerg şi Ute Kretschmer sunt consideraţi persoane înstărite. Cei doi erau mândri de casa pe care au construit-o, cu o seră amplă, terasă pe acoperiş şi arbori decorativi. În afară de casa elegantă şi de Porsche ei nu şi-au mai permis altceva care să iasă în evidenţă, spunea o vecină, soţul ei amintind şi de capriciul pentru arme al lui Joerg.

Despre faptul că părinţii lui Tim ţineau 14 arme şi 4.600 de bucăţi de muniţie închise într-un seif, conform reglementărilor, în timp ce pistolul marca Beretta se afla în camera de dormit, poliţia a preferat să nu facă niciun comentariu, un funcţionar spunând doar că nu sunt singurii oameni care se gândesc că un pistol în noptieră îi poate apăra de spărgători. Locuitorii din Weiler am Stein se arată compătimitori faţă de cei doi părinţi, pe care îi consideră nişte victime, la fel cu cei 15 ucişi de fiul lor. Un pensionar spunea că ei îşi reproşează probabil faptul că l-au introdus pe fiul lor în asociaţia de tir. Pentru părinţii este încă de neînţeles cum a putut fiul lor să se apuce să tragă în tot ce era în jur, afirma un anchetator, Tim, un băiat cu părul negru şi ochi castanii închişi, fiind în copilărie extrem de sportiv, timid şi iubit de ceilalţi.

Eva Sebele, preşedinta asociaţiei sportive din Leutenbach, spunea despre Tim că era un jucător de tenis de masă simpatic, ambiţios şi fără cusur. La vârsta de 13 ani, în 2004, acesta câştigase campionatele la nivel districtual. Tim era văzut de cei din jur drept o persoană politicoasă, unul care ştia să se poarte şi îşi trăia în linişte viaţa, fără să aibă un număr foarte mare de prieteni. Tim se întâlnea regulat în special cu doi băieţi din fosta sa clasă, cu care se ducea în pivniţă 'să tragă'. Tim se afla în posesia a mai mult de 20 de arme iar tatăl său îi construise special în pivniţă un teren de tragere. Tim juca des la computer Counter Strike, dar şi mai bucuros se deda sportului numit Paintball (sport care constă în lovirea cu bile de vopsea a adversarului). Nu a fost nimic rău în asta, îi lua apărarea prietenul său Dirk iar celălalt prieten, Daniel, povestea cum trăgeau ei la ţintă cu pistoale cu aer comprimat în pivniţa familiei Kretschmer.

Alexander Stalder, adjunct al direcţiei de criminalistică din Waiblingen, declara presei că în camera lui Tim pistoalele cu aer comprimat atârnau pe perete, anchetatorii negăsind însă o colecţie exagerată de filme video violente ci doar o mână de firme horror. Pe computerul din cameră au fost găsite câteva poze porno şi jocuri violente, aşa cum au mulţi tineri, nimic neobişnuit pentru cineva de vârsta lui. De trei ani, Tim făcea antrenamente de forţă, dorind să aibă braţe mai vânjoase, iarăşi nimic neobişnuit, spun anchetatorii. Stalder afirma că nu s-a găsit vreo scrisoare de adio, pentru siguranţă trecându-se însă la evaluarea tuturor blocnotesurilor şi carnetelor de adrese din camera lui Tim.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: lumea