x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Croitorul Regelui

Croitorul Regelui

de Raluca Grintescu    |    10 Mar 2006   •   00:00
Croitorul Regelui
MAGAZIN
Bernard Lansky sau omul care l-a imbracat pe Elvis Presley

Cand zici Memphis, zici blues si rock’n’roll. Cand zici Beale Street, te gandesti la Lansky Brothers - magazinul care a schimbat moda in America. Mai bine de 50 de ani, fratii Lansky au facut inconjurul lumii, descoperind si aducand in Memphis ultimele tendinte vestimentare. Se spune ca Delta Mississippi incepe odata cu Hotelul Peabody din Memphis. Asa ca este normal ca omul care a imbracat intreaga "monarhie" muzicala sa faca afaceri aici. Mai exact, sa fie patronul unui magazin de lux de marimea unui muzeu. La cei 78 de ani, Bernard, cu al sau farmec aparte, ar putea imblanzi orice cobra. A intrat in afaceri cand tatal sau, Samuel, a cumparat un magazin pe Beale Street dupa cel de-al doilea razboi mondial. La inceput, un depozit pentru armata, mai tarziu un magazin second-hand pentru nevoiasi. Ulterior, centrul modei. Pe atunci, majoritatea clientilor fideli era de culoare; "pesti" sau cartofori care adorau tinutele de gangster care-ti intorceau privirea.

PRIETENIE. Elvis Prelsey, care pe atunci muncea ca plasator de bilete la teatrul Loew si facea parte din corul bisericii, trecea zilnic prin fata magazinului lui Lansky. Intr-o zi, Elvis s-a oprit sa admire hainele din vitrina. Cand Lansky a iesit din magazin, Elvis i-a spus: "Cand o sa ma imbogatesc, o sa-ti cumpar magazinul". Dar Lansky i-a raspuns: "Nu, nu vreau sa ma cumperi, vreau doar sa cumperi de la mine". Asa a inceput relatia de prietenie dintre Lansky si cel care avea sa devina "Regele" rock’n’roll-ului. Camasi stramte, pantaloni mulati, costume negre cu snururi roz sau aurii erau preferatele lui Elvis. Lansky l-a imbracat pentru aparitii TV in show-uri precum "Loo-siana", "The Dorsey Brothers", "The Sullivan Show" si multe altele. Iar concertele live erau colorate de tinutele originale marca Lansky. Vorba a fost dusa mai departe de Elvis, care a devenit PR-ul lui Lansky. Jerry Lee Lewis, BB King, Duke Ellington, Lionel Hampton, Johnny Cash, Jimmy Dean, The Temptation, The O’Jays, Stone Temple Pilots, si chiar Backstreet Boys i-au trecut pragul. Bernard nu va uita niciodata cine i-a pus magazinul pe harta. "Mergeam sa-i livrez haine lui Elvis acasa, la Graceland. Gladys, mama lui, ma astepta mereu la usa. Petreceau toata noaptea dupa concertele lui Elvis. Micul dejun il luau pe la patru dupa-amiaza. Gladys ma ruga sa duc hainele lui Elvis in dormitor si apoi sa iau micul dejun cu ei" isi aduce aminte Lansky.

Imbracat la patru ace, in fiecare dimineata la ora sase, croitorul "Regelui" se afla prezent dupa tejghea, gata sa-si intampine clientii cu o mina joviala si o strangere de mana sanatoasa.

"Eu l-am pus pe Elvis Presley in primul costum, tot eu l-am pus si-n ultimul" - Bernard Lansky

×
Subiecte în articol: elvis lansky