x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cu vocea in 2 parti

Cu vocea in 2 parti

de Alex Revenco    |    07 Apr 2006   •   00:00
Cu vocea in 2 parti

Astbury canta cu Riders On the Storm si Cult

MUZICA
Astbury canta cu Riders On the Storm si Cult

Nu numai la noi "se poarta" ca acelasi muzician sa activeze in doua (sau mai multe) grupuri, celebrul vocalist Ian Astbury este si el in aceasta situatie. Dupa ce, in ultima vreme, a cantat cu actuala varianta Doors (intitulata Riders On The Storm), Ian a hotarat si reactivarea grupului care l-a consacrat, The Cult, alaturi de vechiul sau chitarist, Billy Duffy. Care, la randul lui, are propriul grup, Circus Diablo.

UN NOU ALBUM. Cei doi The Cult au in proiect realizarea unui nou album (precedentul a fost "Beyond Good and Evil" - 2001), prevazut sa fie gata pana la sfarsitul anului. Dar, pana la intrarea in studioul de inregistrari, cei doi trebuie sa se "reacomodeze" unul cu celalalt si de aceea si-au anuntat participarea la un minifestival, la 29 aprilie, in Tucson, Arizona, alaturi de The Strokes, Rise Against si Rock Kills Kid. Dupa care, la vara, The Cult va veni in Europa pentru o serie de festivaluri, printre care Super Bock Super Rock (la Lisabona, Portugalia) si Volt (la Sopron, Ungaria).

IAN & BILLY. In urma unor schimbari succesive de personal, stil si nume, in 1984, grupul s-a remarcat printre cei care au contribuit decisiv la revitalizarea genului heavy metal. Astbury este fondatorul grupului (1982), iar Duffy a fost recrutat un an mai tarziu, cei doi ramanand pana astazi nucleul de baza The Cult. Daca la inceput au fost asimilati ca reprezentanti post-punk (pe cand se numeau Southern Death Cult), mai tarziu au cantat un soi de rock psihedelic cu influente Doors si Led Zeppelin (Death Cult), pentru a ajunge hard & heavy (The Cult).

DISCOGRAFIE THE CULT
  • Dreamtime 1984
  • Electric 1987
  • Love 1985
  • Sonic Temple 1989
  • Ceremony 1991
  • The Cult 1994
  • Southern Death Cult 1996
  • Beyond Good and Evil 2001
  • Discuri pentru player

    Andrea Bocelli

    CREDO. Warner a lansat un DVD in memoria Suveranului Pontif, un colaj de imagini in care Papa Ioan Paul al II-lea oficiaza diferite slujbe, discuta cu sefi de state sau oameni obisnuiti. Imaginile sunt insotite de o coloana sonora de exceptie, alcatuita din arii crestine celebre (compuse de Bach, Mozart, Rossini, Verdi si altii.) in interpretarea lui Andrea Bocelli. Ariile au fost inregistrate la Biserica Santa Maria Sopra Minerva din Roma, sub bagheta dirijorului Myung-Whun Chung.

    Alexandru Andries

    EDITIE SPECIALA. DVD plus CD la pachet, despre care artistul spune: "Aceasta editie speciala inseamna concertul «Comanda Speciala» din 5 decembrie 2005 de la TNB, mai putin cinci cantece… Ele apar totusi aici, dupa cum urmeaza: «La radio» si «Parcul» - ca fond sonor al celor doua galerii foto, iar «Vals cu tine», «Incurabil» si «Toti barbatii sunt soferi» - prime auditii pregatite special pentru acest eveniment - sunt pe CD-ul audio, in varianta de studio, alaturi de inca doua cantece, «Am intrebat un militian» si «Acru/Dulce…»".

    Judas Priest

    RISING IN THE EAST. DVD ce contine concertul din mai 2005, de la Budokan, Tokyo, si reprezinta relansarea formatiei, dupa intoarcerea lui Halford. "Vorbisem sa facem un DVD in acest turneu si ne-am gandit ca acesta ar fi locul ideal sa il realizam", spune chitaristul Glenn Tipton. "Rising in the East" contine hituri clasice (cum ar fi "Sin After Sin", "Stained Class", "Hell Bent For Leather", "British Steel", "Screaming For Vengeance", "Painkiller"), dar si piese de pe "Angel Of Retribution".

    Ian Gillan

    GILLAN’ S INN. La 18 aprilie urmeaza sa apara un album de exceptie realizat de legendarul Ian Gillan, unul dintre pionierii stilului heavy-metal. CD-ul contine atat clasice hituri Deep Purple, cat si compozitii proprii din cariera solistica, toate reinterpretate alaturi de prieteni - invitati precum: Joe Elliot (Def Leppard), Tony Iommi (Black Sabbath), Joe Satriani, Janick Gers (Iron Maiden), Uli Jon Roth (Scorpions), Johnny Rzeznik (Goo Goo Dolls), Ronnie James Dio, Steve Morse, Jeff Healey si colegii de la Deep Purple.
    ×
    Subiecte în articol: cult the cult