x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dama de sticla

Dama de sticla

07 Iul 2006   •   00:00
Dama de sticla
PUNCTUL PE G
Intoarcerea la natura... sperie!

Orice copilita blonda cu cosite frumos pieptanate si rochitica diafana te face sa tresari in amintirea propriei copilarii sau a vremurilor cand progenitura ta ii ducea pe altii cu mintea departe-n timp. O adolescenta decenta, cu buricul ascuns grijuliu, e specie pe cale de disparitie si nu te poti abtine sa nu-ti dai palme peste ochi ca sa te convingi ca nu-i miraj. In fine, o sotie fara sapte colace-n juru’ burtii, cu manichiura ingrijita si hainute de plimbare (adica nu sortul de bucatarie arborat falnic pe drumul spre piata - ca, deh, gospodina fiind, nu mai e timp sa te schimbi intre doua chiftele si zarzavaturile pentru ciorba) e, evident, o exceptie placuta la vedere. Daca mai pui si-un sot atent langa ea, mai ai putin si-ti dau si lacrimile.

SF. Dar in loc de-atata basm, deschizi televizorul. Acolo ruleaza un SF care imita foarte prost realitatea. In loc de domnisoare decente, o sa vezi tate. In loc de vesminte elegante, o sa vezi picioare. Lungi, epilate abuziv si bronzate artificial excesiv. In loc de ochi, culori. Amprenta make-up artistului. In loc de vorbe, n-o sa auzi nimic. In schimb o sa vezi dinti albi si luciosi, reclama la cele mai avansate tehnologii dentare.

JALE. E drept, nu sunt intru totul de acord cu eterna si deja propagandistica "intoarcere la natura". Dar parca mi-ar placea sa le vad odata pe fandositele-astea vorbind fara prompter si imbracate in toale fara eticheta cu staif. Pe-aceasta cale, nu pot sa nu-mi aduc aminte de-o colega ziarista care, deh, mergea acasa la o vedeta feminina pentru a produce impreuna un interviu. Ziarista a sunat si usa s-a deschis. In prag, o dama-ncercanata face oficiile. Ziarista, amortita de canicula si mereu pe fuga, intreaba nerabdatoare: "Cutarica... (adica vedeta) pe unde e?". La care dama din prag, cu un zambet derutat: "Ei, nu ma recunosti? Eu sunt". Haha, pai, cum sa te cunoasca, mai vedeto, daca n-ai si tu un kil de fard pe tine, un push up pe la bust, o crema buna sa luceasca epiderma si un coafor in sufragerie care sa te-arate si pe tine mai spalata si mai dichisita!

EVIDENTA. Fetele frumoase fac placere ochiului. Fireste, esteticul nu poate trece neobservat, mai ales cand vorbim despre madame cu o arhitectura anatomica remarcabila

ANUSKA

Fata cu par pe fata

Sunt femeie si ma comport ca atare. Manifest interes fata de masculi in vederea relatiilor intime si, in viitor, a casatoriei, dar recunosc ca nu ma feresc sa admir o femeie frumoasa cand o vad. Sau o emisiune tv. De exemplu, pe B1 am descoperit cu incantare o emisiune cu nume care parea trendy. Cu o canapea drept decor si o tanti tanara si slaba pe post de gurista. Acolo, dansa invita vedete si le pune sa dea pe goarna cele mai intime amanunte despre ele. De fapt, sa le confirme public, pentru ca da, ea, gurista, STIE deja. Si pentru ca e o ziarista beton, a ales sa modifice formatul emisiunii, unde ea putea pur si simplu sa dezvaluie senzationalul de una singura. Deci ii cheama pe ei, protagonistii, ca sa se faca de ras singuri, nu prin intermediar. Lasand la o parte calitatea emisiunii, care de altfel nu ma preocupa, ca nu e treaba mea, ci a alora care o tin pe post, tot simt ca nu mai pot sa-i fac audienta. Din cauza ca oamenii rai de la B1 mi-au distrus punct cu punct ideea de dama bine pusa pe post. Deci, domnilor, cand ma uit la chestia asta, ma gandesc automat la doua lucruri: ori ca duceti o campanie agresiva de modificat mentalitatea colectiva asupra ideii de frumusete feminina - propunand-o drept model pe fata slaba cu par pe fata, ori ca pur si simplu sunteti filantropi si in strategia de responsabilitate sociala a companiei ati ales sa va atingeti target-ul ajutand un om necajit - tanti cu par pe fata - , pentru ca are niscai probleme cu figura. Fireste, eu i-as fi recomandat un bun dermatolog si eventual i-as fi sponsorizat tratamentul. In fine, dragilor, mi se pare revoltator ca, daca nu este nici una, nici alta, voi depersonalizati biata femeie in halul asta. Si pe invitati, de asemenea. Pentru ca, nu stiu cum sa fiu mai delicata si sa va explic in cuvinte pe care sa le intelegeti (de vreme ce pana acum nu v-ati prins): nu li se vede fata. Deci daca pe "cousin IT" l-ati facut moderator, ma-ntreb pe cand o s-auzim parturile lui Bart Simpson live pe B1 sau cand Morticia o sa se razboiasca la voi pe post pentru audienta, la cutite cu toate instabilele psihic care populeaza clinica de recuperare OTV...

×