Vizitatorii Muzeului Naţional din Singapore îl pot admira pe David în viziunea artistului indonezian Titurabi
Vizitatorii Muzeului Naţional din Singapore îl pot admira pe David în viziunea artistului indonezian Titurabi. Statuia, inspirată de celebrul David al lui Michelangelo, este realizată din fibră de sticlă şi măsoară 8,5 metri înălţime. De asemenea, monumentul este învelit într-o pânză din care se realizează Kebaya, o bluză tradiţională indoneziană.
NU ÎNCĂPEA
Eliberat din puşcărie fiindcă era obez Salvatore Ferranti, de 36 de ani, a obţinut arestul la domiciliu, întrucât nici o celulă nu era suficient de încăpătoare. Bărbatul, bolnav de o formă patologică de obezitate, cântăreşte 210 kilograme, nu încăpea pe nici o uşă, informează La Repubblica. Tribunalul din Palermo a acceptat cererea avocaţilor lui Ferranti, iar Procuratura nu a făcut apel. Deţinutul nu putea dormi, neavând un pat potrivit pentru greutatea sa, nu putea merge la baie fiindcă nu încăpea pe uşă, iar dacă ar fi trebuit internat într-un spital, transportul ar fi fost imposibil.
CEARTĂ:L-a înjunghiat din cauza lui Springsteen
O australiancă a fost condamnată la opt ani de închisoare pentru că şi-a înjunghiat mortal soţul după o ceartă legată de Bruce Springsteen, relatează Rompres. Karen Lee Cooper a pledat vinovată pentru omor şi a fost condamnată la opt ani de închisoare. Cooper a povestit la tribunal că a chemat ambulanţa după ce, într-o “rătăcire de moment”, i-a înfipt cuţitul în piept soţului său, Kevin Watson, la iulie 2006, după o ceartă în legătură cu preferinţele ei muzicale. Când poliţiştii au venit să o aresteze, Cooper le-a spus: “Cui nu-i place Bruce Springsteen, pentru numele lui Dumnezeu?”.
OBSESIE: Nu se poate opri din adunarea gunoiului
Un pensionar din Marea Britanie este atât de obsedat de curăţenie, încât are mereu la el pungi pentru a aduna mizeria de pe străzi, informează Daily Mirror. Stan Stone, în vârstă de 76 de ani, a precizat că petrece ore curăţând strada principală care duce spre propria casă. În medie, el adună 40 de cutii de bere şi băuturi răcoritoare, 30 de sticle de plastic, 15 ambalaje de fast-food, 20 de pachete de chipsuri, 10 pachete de ţigări şi şase pungi de plastic pe săptămână, pe un drum de aproximativ doi kilometri lungime. Anul trecut, el a umplut cu gunoi 550 de pungi.
MÜNCHEN: Cu mortul prin aeroport
Două italience transportau într-un bagaj rămăşiţele umane ale unui bărbat decedat în urmă cu 11 ani în Brazilia şi au fost oprite pe aeroportul din München, unde făceau o escală în drum spre Napoli, informează Reuters. “Securitatea aeroportului a observat craniul şi oasele când bagajul a trecut prin aparatul cu raze X”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Christian Maier. Una dintre femei era sora decedatului şi a explicat oficialilor uimiţi că era dorinţa fratelui ei ca acesta să fie îngropat în Italia. Pentru că aveau toate actele în regulă şi nici nu încălcau vreo lege a statului german, femeile au fost lăsate să plece.
PANICĂ: Un crocodile în parcare
Un crocodil împăiat a provocat panică într-o parcare din Riga, capitala Letoniei, după ce a fost confundat cu unul adevărat, relatează AFP. Poliţia a fost alertată de localnici, speriaţi că o reptilă periculoasă umblă prin oraşul lor. “Erau doar resturile unui crocodil împăiat. Probabil cineva a vrut să facă o glumă”, a explicat Solveiga Smiltene, responsabil al autorităţilor veterinare letone. Crocodilul a fost încredinţat unor experţi pentru ca aceştia să determine dacă poate fi restaurat şi prezentat într-un muzeu de istorie naturală, a mai spus Smiltene.
STUDIU: Tricourile roşii aduc mai des victoria
Echipele de fotbal ale căror jucători evoluează în tricouri roşii câştigă mai des decât celelalte, afirmă oamenii de ştiinţă britanici, relatează AFP. Faptul că mai multe cluburi engleze precum Manchester United, Liverpool, Arsenal sau în trecut Nottingham Forest câştigă în mod regulat trofee nu ţine de hazard, ci de culoarea roşie, au asigurat de la universităţile engleze Durham şi Plymouth.
O explicaţie ar fi că suporterii, al căror sprijin este adesea crucial, sunt atraşi în mod inconştient de echipele în roşu. Cealaltă trimite spre un posibil “avantaj psihologic” al celor care poartă roşu pe teren.