x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun David indonezian

David indonezian

de Adriana V. Paduraru    |    14 Mar 2008   •   00:00
David indonezian
Sursa foto: Vivek Prakash/

Vizitatorii Muzeului Naţional din Singapore îl pot admira pe David în viziunea artistului indonezian Titurabi

Vizitatorii Muzeului Naţional din Singapore îl pot admira pe David în viziunea artistului indonezian Titurabi. Statuia, inspirată de celebrul David al lui Michelangelo, este realizată din fibră de sticlă şi mă­soa­ră 8,5 metri înălţime. De asemenea, monumentul este învelit într-o pânză din care se realizează Kebaya, o bluză tradiţională indonezia­nă.

 

NU ÎNCĂPEA

Eliberat din puşcărie fiindcă era obez Salvatore Ferranti, de 36 de ani, a obţinut arestul la domiciliu, întrucât nici o celulă nu era suficient de încăpătoare. Bărbatul, bolnav de o formă patologică de obezitate, cântăreşte 210 kilograme, nu încăpea pe nici o uşă, informează La Repubblica. Tribunalul din Palermo a acceptat cererea avocaţilor lui Ferranti, iar Procuratura nu a făcut apel. Deţi­nutul nu putea dormi, neavând un pat potrivit pentru greutatea sa, nu putea merge la baie fiindcă nu încăpea pe uşă, iar dacă ar fi trebuit internat într-un spital, transportul ar fi fost imposibil.

 

CEARTĂ:L-a înjunghiat din cauza lui Springsteen

O australiancă a fost condam­nată la opt ani de închisoare pentru că şi-a înjunghiat mortal soţul după o ceartă legată de Bruce Springsteen, relatează Rompres. Karen Lee Cooper a pledat vi­no­vată pentru omor şi a fost con­damnată la opt ani de în­chi­soa­re. Cooper a povestit la tri­bu­nal că a chemat ambulanţa du­pă ce, într-o “rătăcire de moment”, i-a înfipt cu­ţitul în piept soţului său, Kevin Wat­son, la iulie 2006, după o cear­tă în legătură cu pre­fe­rinţele ei mu­zicale. Când poliţiştii au venit să o aresteze, Cooper le-a spus: “Cui nu-i place Bruce Springsteen, pentru numele lui Dumnezeu?”.

 

OBSESIE: Nu se poate opri din adunarea gunoiului

Un pensionar din Marea Brita­nie este atât de obsedat de curăţe­nie, încât are mereu la el pungi pen­­tru a aduna mizeria de pe străzi, informează Daily Mirror. Stan Stone, în vârstă de 76 de ani, a precizat că petrece ore curăţând strada principală care duce spre propria casă. În medie, el adună 40 de cutii de bere şi băuturi răco­ritoare, 30 de sticle de plastic, 15 am­balaje de fast-food, 20 de pa­che­­te de chipsuri, 10 pachete de ţi­gări şi şase pungi de plastic pe săp­tă­mână, pe un drum de aproximativ doi kilometri lungime. Anul trecut, el a umplut cu gunoi 550 de pungi. 

 

MÜNCHEN: Cu mortul prin aeroport

Două italience transportau într-un bagaj rămăşiţele umane ale unui bărbat decedat în urmă cu 11 ani în Brazilia şi au fost oprite pe aeroportul din München, unde făceau o escală în drum spre Na­poli, informează Reuters. “Securitatea aeroportului a observat craniul şi oasele când bagajul a trecut prin aparatul cu raze X”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Christian Maier. Una dintre femei era sora decedatului şi a explicat oficialilor uimiţi că era dorinţa fratelui ei ca acesta să fie îngropat în Italia. Pentru că aveau toate actele în regulă şi nici nu încălcau vreo lege a statului german, femeile au fost lăsate să plece.

 

PANICĂ: Un crocodile în parcare

Un crocodil împăiat a provocat panică într-o parcare din Riga, capitala Letoniei, după ce a fost confundat cu unul adevărat, relatează AFP. Poliţia a fost alertată de localnici, speriaţi că o reptilă periculoasă umblă prin oraşul lor. “Erau doar resturile unui cro­codil împăiat. Probabil cineva a vrut să facă o glumă”, a explicat Solveiga Smiltene, responsabil al autorităţilor veterinare letone. Crocodilul a fost încredinţat unor experţi pentru ca aceştia să determine dacă poate fi restaurat şi prezentat într-un muzeu de istorie naturală, a mai spus Smiltene.

 

STUDIU: Tricourile roşii aduc mai des victoria

Echipele de fotbal ale căror ju­cători evoluează în tricouri roşii câştigă mai des decât celelalte, afir­mă oamenii de ştiinţă britanici, relatează AFP. Faptul că mai mul­te cluburi engleze precum Manchester United, Liverpool, Arsenal sau în trecut Nottingham Forest câştigă în mod regulat trofee nu ţine de hazard, ci de culoarea roşie, au asigurat de la universităţile engleze Durham şi Plymouth.

O explicaţie ar fi că suporterii, al căror sprijin este adesea crucial, sunt atraşi în mod inconştient de echipele în roşu. Cealaltă trimite spre un posibil “avantaj psihologic” al celor care poartă roşu pe teren.

×
Subiecte în articol: magazin