x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Demonstraţie la Strasbourg împotriva directivei privind săptămâna de lucru

Demonstraţie la Strasbourg împotriva directivei privind săptămâna de lucru

16 Dec 2008   •   00:00

Mii de demonstranţi veniţi din ţările Uniunii Europene s-au adunat, marţi, la Strasbourg, pentru a protesta faţă de directiva privind săptămâna de lucru, care ar putea permite statelor membre să prelungească perioada de lucru de la 48 de ore la 65 de ore săptămânal, relatează AFP.



Manifestanţii - 15.000, conform organizatorilor, dar numai 4.200, conform poliţiei - au traversat oraşul, purtând banderole pe care scria "Nu celor 65 de ore", "Nu programului prelungit", "Prioritate pentru drepturile angajaţilor".

Delegaţii slovene sau lituaniene, formate din câte 50 de participanţi fiecare, au purtat banderole cu mesaje în engleză - "Nu programului prelungit" sau "Da condiţiilor de muncă decente".

Printre manifestanţi s-au numărat şi 20 de europarlamentari - în majoritate membri ai grupului Stângii unite europene sau grupului socialist - care au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului European pentru a-şi exprima opoziţia faţă de directiva care urmează să fie votată marţi.

La demonstraţie au fost reprezentate şi sindicate europene, printre care s-a numărat organizaţia germană Ver.Di (sindicatul unificat din domeniul serviciilor), sindicatul european al poliţiştilor Eurocop sau sindicatul polonez Solidarnosc.

Europarlamentarul comunist francez Francis Wurtz, prezent în coloana manifestanţilor, a afirmat că "miza acestei directive este în mare măsură simbolică".

"Această adevărată revenire la epoca lui Dickens nu face decât să mărească un arsenal de legislaţii, una mai scandaloasă decât alta: liberalizarea serviciilor publice, eliminarea reglemenărilor, desfiinţarea Codului muncii, presiuni asupra salariaţilor", afirmă el.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea