x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dragă Dănutz,

Dragă Dănutz,

de Sebastian S. Eduard    |    26 Feb 2010   •   00:00
Dragă Dănutz,
5572-114779-03_07tv3.jpgŞtiu că eşti consilierul băiatului ăla cu mulţi bani, Vlădescu, şi vreau să-ţi povestesc ceva. O să încerc să folosesc cuvinte şi idei pe care noi, jurnaliştii şi artiştii, le înţelegem, cu rugămintea să-i traduci tu omului - cu fracţii şi radicali, ca să priceapă. Ca să ştii, ideea de bază este că nu trebuie să taxezi totul, să pui dijmă pe numărul de corzi de la chitară, ideal ar fi să încerci să şi produci ceva sau să-i laşi pe alţii s-o facă...

Dacă ai o trupă şi trupei nu-i merge prea bine şi vrei să lansezi un album, ideea nu e să faci piese cât mai scurte sau mai puţine, că CD-ul tot 700 MB are. Sau dacă te duci într-un turneu nu ştiu ce economie ai face dacă ai împrumuta de la Direcţia 5 microbuzul, în loc să iei unul în leasing (mă rog, aici presupunem că Vlădescu ăsta vrea să cânte mai mulţi ani nu doar aşa, o stagiune de-o vară). Apoi, să presupunem că ai un concert la Polivalentă.

Nu încerca să vinzi un bilet cu 200 RON, pentru că Holograf nu este AC/DC, aşa cum nici şeful tău nu este Milton Friedman, laureat al Premiului Nobel pentru economie în 1976. Fără supărare. Iar dacă vine vara şi vezi că lista concertelor de pe litoral este prea scurtă, eu zic că cea mai bună soluţie ar fi căutarea unui impresar mai bun.

×
Subiecte în articol: parerea mea