x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Englezii propun un program social cu bunici "de închiriat"

Englezii propun un program social cu bunici "de închiriat"

de Corina Andriuta    |    15 Iun 2010   •   00:00

Lordul Freud, membru al guvernului britanic, a propus în Camera Lorzilor, un program de ajutor social pentru adolescenţii cu probleme sociale,. Protagonişti ai acestui program vor fi pensionarii voluntari.



Iniţiativa membrului Partidului Conservator constă în a le oferi tinerilor posibilitatea de a comunica cu persoane mai înţelepte, care au o vastă experienţă de viaţă sau de a vorbi cu bunici pe care nu-i au. Lordul Freud, care este secretar adjunct al guvernului britanic, este responsabil de reforma sectorului social. Chiar înainte de a fi numit la această funcţie, el a investit în acest program doua sute de mii de lire sterline din propriul buzunar.

Potrivit lordului Freud această idee i-a venit în timp ce se gândea la bunicul său. “Relaţiile cu bunicul meu au avut o  importanţă pentru maturizarea şi educarea mea, în afară de relaţiile mele cu părinţii. Astfel am dorit să înţeleg cum această experienţă poate fi aplicată în situaţia adolescenţilor dificili”, citează bbc.co.uk/russian/uk. Ideea constă în aceea ca persoanele mai învârstă să-i ajute pe adolescenţi în probleme legate de ocuparea forţei de muncă, relaţiile cu părinţii, prietenii etc.

Voluntarul Sarah consideră că relaţiile ei cu adolescentul Joe vor fi interesante pentru ambii. Aceşti voluntari, femei şi bărbaţi care au mai mult de 50 de ani, sunt supuşi unor cursuri speciale în lucrul cu adolescenţii care au între 14 şi 19 ani. În prezent, în Marea Britanie, sunt 18 astfel de  persoane calificate iar numărul lor se aşteaptă să crească semnificativ în următorii 3 ani.

×
Subiecte în articol: lumea