x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun EURO 2008 / Bucurie în stradă, gloanţe pentru calmare

EURO 2008 / Bucurie în stradă, gloanţe pentru calmare

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Iun 2008   •   00:00
EURO 2008 / Bucurie în stradă, gloanţe pentru calmare

11:25 • Poliţia spaniolă a tras duminică seara trei focuri de avertisment pentru a încerca să-i calmeze pe suporterii care aruncau sticle pe stradă după victoria Spaniei în finala de la Euro 2008 jucată la Viena împotriva Germaniei şi cîştigată cu scorul de 1 la 0, relatează AFP.

Poliţia spaniolă a tras duminică seara trei focuri de avertisment pentru a încerca să-i calmeze pe suporterii care aruncau sticle pe stradă după victoria Spaniei în finala de la Euro 2008 jucată la Viena împotriva Germaniei şi cîştigată cu scorul de 1 la 0, relatează AFP.

INCIDENTE. Incidentele nu par să se fi soldat cu răniţi şi este dificil de spus dacă poliţia a folosit gloanţe de cauciuc sau gloanţe oarbe pentru a-i disperasa pe cei care tulburau ordinea publică în faţa Muzeului Thyssen, situat în centrul Madridului. Zeci de mii de persoane au sărbătorit în capitala spaniolă - într-o atmosferă care în general nu a pus probleme - obţinerea primului titlu major de către echipa naţională după 44 de ani.Nici suporterii germani nu au fost mai liniştiţi. Zece dintre ei  au fost arestaţi duminică noapte în Viena după ce au provocat mai multe distrugeri la finalul partidei cu Spania. Grupurile de fani germani au vizionat fără probleme finala din zona special creată lîngă primăria oraşului, dar la finalul partidei au avariat din cauza nervilor mai multe autoturisme şi au aruncat cu pubele de gunoi, iar poliţia austrică a intervenit.  În Germania, aproximativ 600.000 de suporteri au vizionat meciul de lângă Poarta Brandenburg, iar cei mai mulţi dintre ei au afirmat că Spania a meritat să cîştige trofeul. Poliţia a fost nevoită să blocheze accesul în jurul pieţei pe o rază de un kilometru de la ora locală 17:00, dar după meci reprezentanţii forţelor de ordine au afirmat că nu s-au produs incidente importante. Alături de germani a fost prezent şi un grup de turişti spanioli, care s-au bucurat pentru victoria ţării lor.

 

×
Subiecte în articol: magazin