x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Eurovision / Scoasă din concurs pentru un cântec despre Putin

Eurovision / Scoasă din concurs pentru un cântec despre Putin

11 Mar 2009   •   00:00
Eurovision / Scoasă din concurs pentru un cântec despre Putin

Eurovision a descalificat cântecul georgian care face aluzie la premierul rus Vladimir Putin. Organizatorii au motivat decizia pe motiv că melodia are mesaj politic. Ediţia din acest an urmând să aibă loc în luna mai, la Moscova.



"Societatea europeană de difuziune a informat oficial societatea georgiană de difuziune că lirismul cântecului său pentru cea de-a 54-a ediţie a concursului Eurovision nu este conform cu regulile concursului", au precizat organizatorii într-un comunicat. Cântecul "We don"t want put in" al grupului "Stephane & 3G" este un joc de cuvinte între ortografia englezească a numelui premierului Putin şi verbul "to put in" ("a introduce"). Melodia georgienilor a generat manifestaţii de protest la Moscova din partea tinerilor fideli lui Putin, care consideră cântecul o insultă la adresa ţării lor.

Un grup de experţi care supervizează concursul a estimat că "nici lirismul, nici discursul, nici gesticulaţia unui om politic nu trebuie să fie tolerate" la acest concurs, adaugă acelaşi comunicat citat de AFP. În aceste condiţii, Georgia mai are timp până la 16 martie să schimbe textul sau să aleagă un alt cântec. Tbilisi a ales acest cântec după ce a intenţionat să boicoteze concursul în urma conflictului din luna august cu Rusia.

×
Subiecte în articol: lumea