x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Exercitii cu Ciprian Sora

Exercitii cu Ciprian Sora

de Adriana V. Paduraru    |    02 Sep 2005   •   00:00
Exercitii cu Ciprian Sora
HEALTH & CARE
SPP-istul Ciprian Sora are "tolba" plina de sfaturi pentru fete. Ce exercitii trebuie sa faceti pentru a fi frumoase si sanatoase? Aflati imediat.

SPP-istul Ciprian Sora practica kick-boxingul din 1990. "Am mai facut fotbal si judo. Cand esti mic treci prin mai multe sporturi pana te hotarasti ce sa faci. Apoi am trecut la artele martiale pentru ca am avut o atractie pentru acest sport. Mai ales ca in perioada aceea, imediat dupa revolutie, erau multe filme de acest gen", ne-a spus Ciprian. El este convins ca oricine poate practica artele martiale, indiferent de varsta, sex sau meserie. Un lucru este insa foarte important: sa ai vointa, pentru ca altfel nu poti duce nimic la capat. "In viata de zi cu zi este valabil acest lucru, intrucat, daca ai vointa si esti pregatit, ai mai multa incredere in tine", considera SPP-istul.

Ciprian stie ca este foarte important sa fim sanatosi si sa aratam bine, in special daca facem parte din categoria "sex slab". Insa nu foarte multe avem timp sa mergem la o sala de fitness asa ca vedeta Local Kombat ne recomanda cateva exercitii pe care le putem face acasa, cu doua sticlute de jumatate de litru.

UMERI. Pentru a avea umeri bine conturati, sunt foarte bune rotirile de brate inainte-inapoi timp de trei minute, urmate de ridicari in lateral cu sticlutele de 0,5 l si ridicari in fata. Bicepsul si tricepsul pot fi lucrati prin ridicari - din picioare sau din sezut - , executand cat mai multe repetari, in trei-patru serii.

ABDOMEN. Multe fete isi doresc sa aiba un abdomen plat. Ce este de facut? Ei bine, pentru trenul superior sunt indicate ridicari ale trunchiului, iar pentru cel inferior - ridicari ale picioarelor. "Acest lucru se poate face sub diverse forme: forfecari, bicicleta etc. Grupa de muschi intercostali se lucreaza prin rasuciri si ridicari laterale. Intre 10 si 30 de repetari", explica Ciprian.

ZONA LOMBARA. Coloana vertebrala joaca si ea un rol important. Pentru a avea mobilitate, dar si pentru a ne pastra coloana cat mai dreapta trebuie sa facem aplecari in fata din picioare sau din sezut cu picioarele intinse, urmate de extensii. Sunt necesare cate 10-25 de repetari ale acestui exercitiu, in patru serii.

FESIERI. Pentru a fi posesoarele unor fese de invidiat, Ciprian recomanda balansarile de picioare in fata cu ambii genunchi intinsi. "De asemenea, sunt foarte bune, ridicarile laterale cu varful piciorului tras spre genunchi, nu intins ca la balet. Ridicarea trebuie sa se faca rapid, exploziv, iar revenirea - foarte lent. Apoi, din genunchi, sprijinite in palme, se ridica si se impinge calcaiul in sus", spune SPP-istul.

GAMBE. Muschii gambelor se contureaza prin ridicari pe varfuri, cand pe un picior, cand pe altul, cu varful piciorului indreptat in mai multe directii: paralel, spre interior, spre exterior.

PIEPT. Pectoralii nu trebuie nici ei uitati. Stand pe spate se executa fluturari sau inpins spre inainte, avand ca "accesorii" sticlutele de 0,5 l de care vorbeam la inceput. "Foarte bune sunt si flotari din genunchi, cu bratele indepartate. Flotarile normale sunt si mai bune, insa nu toata lumea le poate face", a adaugat Ciprian.

ALIMENTATIE SI ODIHNA


Indiferent ce pregatire fizica facem, un rol important in "look-ul" nostru au alimentatia si odihna. Zilnic, avem nevoie intre 5 si 8 ore de repaus. "Nu trebuie neaparat sa dormim, ci sa ne relaxam, fie ca citim sau ne uitam la televizor", a explicat vedeta Local Kombat. El este de parere ca slabirea prin infometare sau "metoda rabdari prajite" nu face deloc bine organismului si, in loc sa ne mentinem in forma, printr-un astfel de regim alimentar nu facem altceva decat sa ne imbolnavim. "Pentru a ne mentine o greutate constanta, este foarte important sa evitam masa dupa ora 18:00. De asemenea, trebuie eliminate din alimentatie pastele fainoase, painea, cartofii prajiti, carnea de porc. In schimb, trebuie sa consumam foarte mult pui si peste", a mai mentionat Ciprian Sora.
×
Subiecte în articol: ciprian ridicari