x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fiscul rusesc pune lupta pe dezvoltatorii imobiliari

Fiscul rusesc pune lupta pe dezvoltatorii imobiliari

de Corina Andriuta    |    08 Mar 2008   •   00:00
Fiscul rusesc pune lupta pe dezvoltatorii imobiliari

10:16 • Serviciul federal de impozitare din Rusia îi va verifica în 2008 pe comercianţii cu amănuntul şi pe dezvoltatorii imobiliari, în încercarea de a creşte veniturile fiscale provenite din industriile care înregistrează creşteri solide, potrivit unui comunicat de vineri al instituţiei, informează rian.ru.

Serviciul federal de impozitare din Rusia îi va verifica în 2008 pe comercianţii cu amănuntul şi pe dezvoltatorii imobiliari, în încercarea de a creşte veniturile fiscale provenite din industriile care înregistrează creşteri solide, potrivit unui comunicat de vineri al instituţiei, informează rian.ru.

FĂRĂ TRUCURI. "În pofida creşterii importurilor şi a unei dezvoltări explozive a construcţiei de hipermarketuri, de centre comerciale mari şi a dezvoltării de lanţuri de magazine, veniturile fiscale din industria comercială au scăzut în 2007", precizează comunicatul serviciului federal de impozitare din Rusia. Oficialii îi acuzaseră şi anterior pe operatorii din comerţul cu amănuntul că folosesc trucuri ilegale de import, ca să plătească impozite mai mici, dar puţini dintre ei au fost şi prinşi. Procuratura a lansat anul trecut o investigaţie asupra celui mai mare comerciant de telefoane mobile şi accesorii din Rusia, Euroset, sub bănuiala de evaziune fiscală. Comunicatul instituţiei ruseşti survine la câteva zile după ce firma cu cele mai mari vânzări de echipamente electrocasnice din Rusia, Eldorado, a fost anunţată că trebuie să plătească impozite retroactive de până la 624 milioane dolari, mişcare ce va forţa compania să vândă o serie de active. Primul semn referitor la poziţia Serviciul federal de impozitare din Rusia a fost arestarea la începutul anului a lui Vladimir Nekrasov, proprietarul celui mai mare lanţ de magazine cosmetice şi parfumuri din Rusia, Arbat Prestige, bănuit de evaziune fiscală.

×
Subiecte în articol: magazin