x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gorillaz, live in SUA

Gorillaz, live in SUA

de Alex Revenco    |    10 Mar 2006   •   00:00
Gorillaz, live in SUA
MUZICA
Trupa virtuala va canta la New York

2D - voce, clape (28 de ani), Noodle - chitara, backing vocals (15 ani), Russel Hobbs - tobe, percutie (31 de ani) si Murdoc Niccals - chitara bas (40 de ani) sunt cei patru Gorillaz (personaje create de Jamie Hewlett), care canta "orice, de la rap, hip-hop, punk, ska la heavy metal". Primul album al formatiei (Gorillaz - 2001) s-a vandut in peste 3 milioane de exemplare, iar al doilea (Demon Days - 2005) a depasit 4,5 milioane de unitati. Grupul a intrat in Guiness Book (cea mai de succes formatie virtuala din lume) a castigat premii (MTV, NME etc.) si, ca orice trupa "normala", sustine concerte. Dupa ce, anul trecut, formatia a evoluat in Anglia, intre 2 si 6 aprilie a.c. va canta la New York, iar in 2007/2008 va sustine un turneu mondial. Concertele Gorillaz se bucura de tehnologia Pepper Ghost (reflexii cu oglinzi), iar muzicienii (reali) canta live, in spatele unui ecran pe care sunt proiectate imagini cu cei patru membri virtuali.

Discuri pentru player

Luna amara

LOC LIPSA. Este al doilea album inregistrat de excelentul grup din Cluj, care-i confirma statutul de varf de lance al trupelor rock de la noi. Muzica tumultuoasa si textele radical-pesimiste formeaza un ansamblu bine inchegat ce prezinta o realitate sumbra, greu de schimbat. Mesajele de alarma transmise publicului ii incomodeaza pe guvernantii (de ieri si de azi) detinatori de parghii, care-i sicaneaza constant pe muzicieni. Concerte si interviuri tv anulate, clipul "Loc Lipsa" nedifuzat (se "vede" doar de tvK - lumea) etc. Insa efectul se stie, popularitatea grupului e in continua crestere.

Altar

ATITUDINE. Dupa o pauza care a durat patru ani, trupa Altar a revenit cu un album plin de forta si… atitudine. Andy Ghost (voce), Damian (chitara), Theo (bass) si Levi (tobe) au tras 13 piese, discul fiind promovat de clipul "Nascut invingator". Iata cateva dintre versuri, in general protestatare: "La noi, totul e posibil ca sa schimbi ceva e aproape imposibil/Tara mea de dor, fara viitor,/ pe-un picior de plai,/ pe-o gura de rai,/ daca muncesti n-ai,/ dar daca furi ai"/.

Pacha Man

CONTRA CURENTULUI. Pitoresc, cu un accent cool, Pacha Man canta despre greutatile vietii, iarba si altele in maniera reggae-raga-rap. Discul, produs de Nova Music, are 13 piese, la care participa o serie de invitati: Injektah, Buppy Brown, Christu, T One, Bishop, Magic MC. Cateva versuri din piesa "Contra curentului": "Viata e o cursa,/ incorect dusa,/ vezi langa cine alergi/Strada e o jungla,/ lumea e o tarfa,/ tu merita sa-ncerci"/.

Kid Rock

LIVE TRUCKER. Aparut de curand (in SUA), noul CD Kid Rock se vrea o demonstratie de album live credibil, adica "muzicieni buni, interpretari bune, cantece bune". Este un bun prilej pentru rockerul american de a-si prezenta noul grup, intitulat Twisted Brown Trucker si avand formula de sextet cu cinci instrumente traditionale (chitare, bass, tobe, clape) plus un DJ. Iata parerea lui Lars Ulrich (Metallica) despre TBT: "Canta o muzica de rara diversitate… ajungand usor de la hardcore rap la hardcore metal, cu inspiratie din John Fogerty si riff-uri Skynyrd".
×