x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Graşii vor fi mâncaţi primii de extratereştri!

Graşii vor fi mâncaţi primii de extratereştri!

06 Ian 2010   •   00:00
Graşii vor fi mâncaţi primii de extratereştri!

Nu este o replică dintr-un film de groază, ci mesajul unei reclame ce aparţine unuia dintre cele mai importante cluburi de întreţinere din Marea Britanie. Afişul prezintă un omuleţ verde care îi ameninţă pe cei cu kilograme în plus că ei vor fi primii mâncaţi atunci când extratereştrii vor veni pe Pământ.



Deşi intenţia conducerii clubului a fost de a-i convinge pe britanici să revină în sălile de gimnastică pentru a slăbi şi a-şi îmbunătăţi starea de sănătate, efectul a fost total opus, oamenii criticând dur mesajul şi cerând îndepărtarea de pe străzi a afişelor cu pricina.

Vicky Palmer, care a suferit în adolescenţă de tulburări de alimentaţie crede că afişul ar trebui îndepărat cât mai rapid cu putinţă. "Aş vrea să cred că liniile lor telefonice sunt într-adevăr încinse de oameni care se plâng de această reclamă degradantă şi ofensatoare. Eu, una, nu sunt o obeză şi, cu toate astea, mă deranjează extrem de tare mesajul. Mă gândesc cu groază la cei care, într-adevăr, sunt supraponderali. Oare ce-o fi în sufletul lor atunci când citesc aşa ceva?. Cu siguranţă, nu îi ajută. Cei care au avut o asemenea idee ar trebui să primească mai multe şuturi în fund, iar dacă fundul este mai osos, cu atât mai bine. Vor simţi mai abitir durerea", a declarat pentru Daily Mail femeia.

Un purtător de cuvânt al Asociaţiei ce luptă împotriva alimentaţiei dezorganizate susţine că acest mesaj negativ nu va atrage în niciun fel oamenii.

"Este o alegere nefericită de cuvinte. Oamenii vor vrea să devină mai sănătoşi atunci când sunt motivaţi pozitiv. Nu vor răspunde niciodată unui mesaj negativ. Poate managerul clubului ar trebui să reconsidere această campanie", a declarat britanicul. 

Managerul, însă, Jason Eaton, crede că mesajul este haios şi aduce în prim plan problema obezităţii: "Campania cu extratereştri vrea să scoată în evidenţă faptul că, în general, după sărbători, oamenii mai iau în greutate şi ar trebui să vină la sală pentru a-şi recăpăta formele. Noi vrem să luptăm cu obezitatea şi nu credem că mesajul este ofensator în vreun fel".

×
Subiecte în articol: lumea extraterestri obezitate