x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hitler, un fraier sentimental

Hitler, un fraier sentimental

de Sînziana Stancu    |    18 Noi 2009   •   00:00
Hitler, un fraier sentimental
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Jurnalele intime ale amantei fostului dictator italian Benito Mussolini, Claretta Petacci, care era mai tânără decât el cu aproape 30 de ani şi cu care a avut o relaţie de nouă ani, dezvăluie gândurile lui adevărate despre el însuşi, despre lume şi despre viaţă.



Claretta Petacci l-a cunoscut pe Benito Mussolini în 1932, când ea avea 20 de ani, iar el 49. A fost amanta lui timp nouă ani înainte de încheierea războiului, când şi ea, şi el au fost împuşcaţi şi spânzuraţi cu capul în jos, de către partizani, în curtea unui garaj, scrie Daily Mail, care prezintă extrase din jurnalele Clarettei, ce vor fi publicate într-o carte ce se va intitula "Mussolini Segreto" ("Tainicul Mussolini", în traducere neoficială). Cartea va fi publicată de nepotul Clarettei, Ferdinando Petacci, care trăieşte în Statele Unite, în Arizona. Între dezvăluirile din jurnal se regăsesc câteva despre fostul dictator nazist Adolf Hitler. Claretta notează cum îi descrisese Mussolini conferinţa infamă de la Munchen, din octombrie 1938, unde el se întâlnise cu Hitler şi cu premierul britanic de atunci, Neville Chamberlain, pentru a discuta despre soarta Cehoslovaciei. "Primirea la Munchen a fost nemaipomenită, iar Fuhrer-ul a fost foarte amabil şi plăcut. Hitler e un fraier sentimental. Când m-a văzut, l-au podidit lacrimile. Mă simpatizează foarte mult, cu adevărat. Dar are izbucniri de furie, pe care numai eu pot să i le controlez", transcrie Claretta în jurnalul său ceea ce îi povestise Mussolini. "Era o atmosferă tensionată, iar el începuse să tremure, dar încerca să se controleze. În schimb, eu eram de neperturbat", îi mai povestise Mussolini Clarettei. Dictatorul italian mai pomeneşte de Hitler când i se confesează amantei lui că este rasist. "Eram rasist încă din 1921. Nu înţeleg de ce oamenii cred că îl imit pe Hitler. El nici măcar nu apăruse atunci. M-apucă râsul. Trebuie să-i învăţ pe italienii ăştia ce este o rasă, ca să nu se mai amestece şi să creeze jumătăţi de măsură şi ca să nu ruineze tot ce este mai frumos în noi".

FANTEZII EROTICE
În alte pagini ale jurnalului ei, Claretta descrie fanteziile erotice pe care le avusese amantul ei, care era căsătorit şi tată a cinci copii, după ce o cunoscuse pe ea, la reşedinţa lui din Roma, şi pe care ţinuse să i le mărturisească fără ocolişuri. "Ştii, iubire, că noaptea trecută, la teatru, te-am dezbrăcat de trei ori? Aveam o dorinţă nebună să te posed. Trupul tău mic, carnea ta mă înnebuniseră, mâine vei fi a mea. Corpul tău delicios va fi al meu, numai al meu. Îl voi lua şi îl voi face unul cu al meu." Claretta dezvăluie şi că Mussolini mai avea alte amante şi că îşi recunoscuse păcatele faţă de ea. Într-o filă din jurnalul ei, datând din 19 februarie 1938, scrie : "Da, dragostea mea, am greşit, dar mai mult decât oricine pe lume, pe tine te iubesc şi am nevoie de tine mai mult ca niciodată. Te ador, sunt nebun după tine. Nu ar fi trebuit să te fac să suferi, pentru că suferinţa ta se revarsă şi asupra mea, pentru că şi eu sufăr când tu suferi".

Mussolini i-a vorbit Clarettei şi despre faptul că nu putea să-i sufere pe evrei. "Aceşti evrei dezgustători ar trebui distruşi cu toţii. Îi voi masacra cum au făcut turcii. Am izolat deja 70.000 de arabi (în coloniile italiene din nordul Africii) şi aş putea să izolez cu uşurinţă şi 50.000 de evrei. O să construiesc o mică insulă şi o să-i duc pe toţi acolo", îi dezvăluise Mussolini amantei lui.

×
Subiecte în articol: magazin