x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Întâlnire între Medvedev, Voronin şi Smirnov la Moscova

Întâlnire între Medvedev, Voronin şi Smirnov la Moscova

16 Mar 2009   •   00:00

O delegaţie din Transnistria, în frunte cu Igor Smirnov, se află de sâmbătă la Moscova pentru întâlnirea cu preşedinţii Rusiei şi Republicii Moldova, Dmitri Medvedev şi Vladimir Voronin. Dialogul între cei trei lideri ar urma să aibă loc la 18 martie, informează Agerpres, citând surse de la Tiraspol.



Înainte de plecarea în Rusia, liderul separatiştilor transnistreni Igor Smirnov şi pretinsul său ministru de externe Vladimir Iastrebceak s-au întâlnit la Tiraspol cu reprezentantul special al Ucrainei în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Viktor Krîjanovski, şi cu ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Serghei Pirojkov. Potrivit informaţiilor părţii transnistrene, diplomaţii ucraineni şi-au exprimat îngrijorarea faţă de o eventuală întrevedere Voronin-Smirnov-Medvedev la Moscova şi de semnarea cu această ocazie a unor "documente politice separate", ceea ce ar putea înlătura negocierile în format 5+2 în problema transnistreană.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a efectuat în februarie o vizită la Chişinău şi nu excludea cu această ocazie o întrevedere în format trilateral. "Nu exclud necesitatea unei întrevederi în format trilateral. Este esenţial ca un asemenea contact să contribuie la coordonarea principiilor şi direcţiei de activitate pe viitor, inclusiv în formatul 5+2", declara Serghei Lavrov. Analiştii de la Chişinău au semnalat în repetate rânduri faptul că actuala putere comunistă din Moldova ar putea să cedeze în faţa Moscovei în problema transnistreană, în schimbul unei susţineri din partea Rusiei în contextul alegerilor legislative din 5 aprilie.

×
Subiecte în articol: lumea