x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Il Messaggero: Italia a eşuat în Europa, Lippi este pregătit să revină

Il Messaggero: Italia a eşuat în Europa, Lippi este pregătit să revină

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Iun 2008   •   00:00
Il Messaggero: Italia a eşuat în Europa, Lippi este pregătit să revină

12:29 • Oficialii Federaţiei Italiene de Fotbal s-au decis ca Donadoni să fie înlocuit cu fostul selecţioner, Marcello Lippi. Decizia vine după ce chipa naţională a Italiei a fost eliminată în sferturile EURO 2008 de Spania.

Oficialii Federaţiei Italiene de Fotbal s-au decis ca Donadoni să fie înlocuit cu fostul selecţioner, Marcello Lippi. Decizia vine după ce chipa naţională a Italiei a fost eliminată în sferturile EURO 2008 de Spania.

ADIO ŞI-UN PRAZ VERDE. "Italia, Lippi se întoarce! Spania a jucat mai bine şi a cîştigat. Donadoni, afară!", scrie Corriero dello Sport în ediţia de luni, informaţie prezentă în majoritatea publicaţiilor italiene. "Domnia lui Roberto Donadoni ar fi trebuit să se termine ieri, după penalty-ul lui Cesc Fabregas. Este capătul de linie pentru o echipă naţională care seamănă foarte mult cu antrenorul ei, demnă, onestă, dar prea modestă în privinţa ambiţiei şi calităţilor", scrie Gazzetta dello Sport. Corriere della Sera notează că naţionala Italiei nu mai seamănă deloc cu cea din 2006, cînd a cîştigat Campionatul Mondial, sub conducerea lui Marcello Lippi. "Italia a jucat un meci în care s-au văzut elemente din fostul Catenaccio, pe care le credeam definitiv dispărute din repertoriul el. Luca Toni a fost într-o stare fizică teribilă, iar încăpăţînatul Donadoni s-a scufundat alături de el, iar în curînd va suporta consecinţele", arată Corriere della Sera. Roberto Donadoni a preluat funcţia de selecţioner în 2006, după ce Italia a cîştigat Campionatul Mondial din Germania. Tehnicianul a semnat înainte de începerea Campionatului European o prelungire a contractului, dar Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) îl poate rezilia din cauza rezultatelor slabe de la EURO 2008. Preşedintele FIGC, Giancarlo Abete, a afirmat că viitorul lui Donadoni va fi decis în următoarele săptămîni.

 

×
Subiecte în articol: magazin