x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Illinois / Asasinul preotului este un bolnav psihic

Illinois / Asasinul preotului este un bolnav psihic

10 Mar 2009   •   00:00

Asasinul preotului baptist din Illinois este Terry Joe Sedlacek, un bărbat de 27 de ani bolnav psihic. Sedlacek este acuzat pentru omor de gradul întâi şi violenţe agravante. În afara asasinării preotului, tânărul a rănit cu un cuţit alţi doi enoriaşi.



Un bărbat a pătruns duminică dimineaţă în biserica baptistă First Baptist Church din Maryville şi l-a împuşcat pe pastorul Fred Winters la nivelul pieptului, în timp ce aproximativ 150 de persoane asistau la slujbă. El a mai rănit apoi doi bărbaţi care au încercat să-l controleze. Făptaşul a fost el însuşi spitalizat în stare foarte gravă, după ce şi-a provocat răni cu cuţitul. Poliţia a descoperit o agendă în care Sedlacek a notat "ziua morţii" pentru această duminică, a afirmat procurorul comitatului Madison, William Mudge. Poliţia a declarat că nu cunoaşte cu precizie motivul lui Sedlacek, care nu era membru al parohiei, ci locuia în apropiere şi cunoştea mai mulţi membri ai acesteia.

Sedlacek a făcut obiectul unui portret, în 2008, în ziarul local St. Louis Post Dispatch, care descria cum maladia Lyme, de care suferă, îi afectase creierul. Mama sa a explicat pentru acest ziar că Sedlacek se îmbolnăvise în liceu, după ce fusese muşcat de o căpuşă. Ea a adăugat că maladia aproape că îi ucisese fiul în 2003, ducând la grave leziuni ale creierului şi obligându-l să urmeze un tratament medicamentos dificil. Vecini ai familiei au declarat, potrivit ziarului, că tânărul părea că suferă de o boală psihică şi că rătăcea câteodată pe străzi, strigând obscenităţi fără motiv aparent.

×
Subiecte în articol: lumea