x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Imigranţii vor dubla populaţia SUA

Imigranţii vor dubla populaţia SUA

de Corina Andriuta    |    12 Feb 2008   •   00:00
Imigranţii vor dubla populaţia SUA

13:03 • În anul 2050 populaţia SUA va atinge cifra de 438 milioane de oameni. Al fiecare cincelea american va fi emigrant. Datele au fost oferite, luni, de o compania Pew Research Center, informează USA Today, citat de lenta.ru.

În anul 2050 populaţia SUA va atinge cifra de 438 milioane de oameni. Al fiecare cincelea american va fi emigrant. Datele au fost oferite, luni, de o compania Pew Research Center, informează USA Today, citat de lenta.ru.

 

ANALIZĂ. Specialiştii de la Pew Research Center susţin că creşterea populaţiei SUA se va datora în mare parte imigranţilor. La începutul anului 2008 populaţia SUA a ajuns la 303 milioane de locuitori. Singura grupă de vârstă care va creşte, fără ajutorul emigranţilor, va fi cea a pensionarilor. În 2030 vor trece de pragul vârstei de 65 de ani 79 milioane de americani, născuţi în primii ani după cel de al doilea Război Mondial. Chiar dacă autorităţile SUA vor lua măsuri pentru a reduce fluxul de emigranţi, în ţară se aşteaptă schimbări structurale ale pupulaţiei după grupurile etnice. Nivelul de natalitate, printre persoanele provenite din America Latină, este mai mare decât în ţară, iar în 2050 americanii de etnie hispanică vor alcătui mai mult de 29% din numărul total al populaţiei SUA. Urmaşii originarilor din Africa vor alcătui 13% din populaţia SUA, iar 9% vor fi persoanele cu rădăcini asiate. La 100 de americani apţi de muncă, în anul 2050 vor reveni 72 persoane inapte de muncă, bătrâni şi copii. În 2005 pentru 100 de oameni apţi de muncă reveneau 59 de locuitori de vârstă inaptă. Prognosticul întocmit de Pew Research Center diferă de calculele efectuate de Biroul de Statistică Naţională al SUA, care consideră că populaţia ţării va creşte în tempouri mult mai lente.

×
Subiecte în articol: magazin