x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun In lumina reflectoarelor

In lumina reflectoarelor

de Miruna Mihalcea    |    02 Dec 2005   •   00:00
In lumina reflectoarelor
PUNCTUL PE "G"
Femeia emancipata e nuda si unsa cu uleiuri ca sa dea bine la pozele din reviste si de pe pereti

Se da omenirea: barbati si femei deopotriva. Ne cerem scuze feministelor care se vor supara ca nu le-am asezat cu onor in fruntea enumerarii, dar trebuie sa dam fiecaruia ce-i al lui. Iar barbatii, zice religia majoritara, au scos capul din gaoace primii. Noroc cu ei si cu coastele lor, ca asa am urmat noi la rand. Fireste, pentru ca nu se putea fara. Practic, barbatii nu erau suficient de bine dotati incat sa se descurce singuri. Asta e insa alt capitol, pe care trebuia totusi sa-l amintim, ca sa ne dam si noua ce-i al nostru, nu?! Barbatii s-au simtit atotputernici. Au subjugat femeia. Au depersonalizat-o, au obligat-o sa mearga la un metru in urma lor, au pus-o la munci din cele mai umilitoare pentru constructia lor delicata, au transformat-o-ntr-un instrument de prasila. S-au dumirit ca trupul femeii e prea "darnic" ca sa-l ascunzi in rochii lalai si groase, asa c-au inceput sa-l exploateze in cele mai bicisnice moduri. Cum ar fi prostitutia obligatorie, mascata in "servitute" la stapan onorabil, cu nevasta din lumea buna si copii obraznici, care stapan avea si el nevoie, acolo, de-o menajera pentru "nevoi personale"... Sa sarim peste cateva secole bune de istorie si sa trecem repede-n revista emanciparea femeii, eliberarea ei de sub jugul masculin.

OBLIGATII. Cu ce s-a ales femeia? Cu dreptul si chiar obligatia de a se despuia spre a fi admirata, fotografiata si publicata in paginile revistelor pentru adulti, care sa baloseze masiv la vederea carnii fragede. Exemplarele bune de catwalk nu-si vor gasi niciodata locul in manuale de anatomie, ca sa se lamureasca si prichindeii de structura si "filozofia" constructiei umane demiurgice. Pentru astfel de scopuri didactice se vor utiliza machete, caricaturi mincinoase, care sa nu-i ofere tanarului nici un indiciu referitor la standardele impuse de societate.

MODELE. Ce mai obtin femeile? Dreptul si obligatia de a se constitui in obiecte de lux, etichetate cu preturi in functie de calitati si termen de valabiltate, intocmai ca la raft. Dreptul si obligatia de a se intoli corespunzator, in vederea starnirii admiratiei constante si a provocarii de invidie in randul suratelor, care sa vrea cu toatele sa devina "ca ele"! Dreptul si obligatia de a deveni, deci, modele.

CONCESII. In fine, obligatia de a se expune zelos in fata camerelor foto si-a ochilor de artisti pofticiosi care le imortalizeaza, obligatia de a-si calca principiile in picioare, de multe ori, ca sa ajunga acolo sau ca sa obtina un contract "gras", obligatia de-a nu face copii, ca sa nu se deformeze, de parca graviditatea ar constitui o boala rusinoasa, obligatia de-a se lasa devorate de muncitori in uniforme soioase, de puscariasi si bolnavi psihic, in timp ce ele zambesc lasciv dintr-o poza lipita la repezeala pe peretii incaperilor care adapostesc specimenele enumerate mai sus...

CENUSAREASA GENERALIZATA
Asa ajungem la aparatele de fotografiat performante, la industria make-up-ului si-a vestimentatiei, la magazinele de lux, revistele glossy, foto shooting-uri, modelling si asa mai departe. Chestiuni cu totul si cu totul inaltatoare pentru partea feminina, care au scos-o, cica, din mizerie, anonimat si haine ponosite. Au adus-o in lumina reflectoarelor si-au transformat-o peste noapte in vedeta. Un fel de povestea Cenusaresei la scara mondiala.

SEXISME

SEX LA PRIMA VEDERE

Personal, nu credeam in dragoste la prima vedere. N-am experimentat-o niciodata. Adica toate amorezarile s-au petrecut dupa cel putin cateva zile de observatie a exemplarului ochit. Acum, ca am auzit senzationala poveste despre sex pe care urmeaza sa v-o impartasesc, cred cu atat mai putin.

Artificii, vorbe din priviri, taciuni la inimioara, trepidatii, cataclism senzorial, ce vreti. Rezultatul? Din tramvai, in pat. Se ochesc, isi trimit bezele subtile, printre caciulile, basmalele si sepcile celorlalti participanti la trafic. Ea coboara, rusinata. El coboara, ea nu-l vede. El ii prinde mana, prin surprindere. Ea accepta. El se bucura. Ajung in parc. Se pupa furtunos, isi plimba mainile frenetic care pe unde apuca. Se grabesc in pat. Fac sex. Mult, bun si-n toate felurile. Fiecare se minuneaza de tehnica celuilalt. Sunt fericiti ca s-au intalnit si ca si-au rezolvat frustrarile, fara obligatii.

Pentru ca amandoi au juisat de nu se poate, au fost tentati sa repete experienta. S-o transforme in relatie. S-a dus de suflet toata tarasenia. Ea a vazut ca n-are ce vorbi cu el, el a vazut ca ea e peste medie de isterica. Au rupt-o. Fiecare a ramas cu amintirea zbenguielii bogate in orgasme repetate. Chestie care merita prezervata, ca nu stii cand se mai iveste. Dragoste la prima vedere? Poate sex la prima vedere. E mai avantajos. Si fara obligatii...

PS: Protagonista in chestiune, daca observa ca i-am preluat povestea miseleste si-am analizat-o public, este rugata aplice pe fata apa rece din abundenta, pentru calmarea nervilor, inainte de a da buzna peste mine, oracaind tampenii despre tradare si intromisiune cu bocancii in viata ei...Multumim pentru intelegere.
×
Subiecte în articol: obligaţia