x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun În marile magazine londoneze a venit deja....Crăciunul!

În marile magazine londoneze a venit deja....Crăciunul!

de Marina Constantinoiu    |    29 Iul 2011   •   13:20
În marile magazine londoneze a venit deja....Crăciunul!

Marile magazine londoneze, precum Harrods si Selfridges, au pregatit raioanele pentru Craciun cu 149 de zile inainte de data oficiala a marii sarbatori crestine, scotand la vanzare brazi, decoratiuni si cadouri, in speranta ca vor putea profita de afluxul de turisti si de "efectul Ramadan' la clientii din tarile Golfului, relateaza AFP.

Anul acesta, marea sarbatoare musulmana de o luna, Ramadanul, va avea loc in august. De obicei, aceasta sarbatoare este marcata de o mare agitatie in zona cumparaturilor, iar clientela cu bani din Orientul Mijlociu de cele mai multe ori profita de aceasta perioada pentru a da o fuga la Londra, pentru cumparaturi. Totusi, ce lagatura ar fi intre Craciun si musulmani? Chiar daca musulmanii nu sarbatoresc Craciunul, multi isi decoreaza casele cu aceasta ocazie.

La Selfridges, se spera ca turistii din China, Rusia, Asia, India si Statele Unite isi vor alege drept suvenir din Marea Britanie niste decoratiuni de Craciun deosebite. Un purtator de cuvant al Harrods a plusat, explicand ca raionul pentru Craciun vine in intampinarea cererii clientilor care vin in Marea Britanie special din iunie pana in august.

×