x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Indragostitul - Flori, tablouri, fete, balerine...

Indragostitul - Flori, tablouri, fete, balerine...

de Luiza Moldovan    |    04 Feb 2007   •   00:00

INTERVIURI IMAGINARE
Ii place frumosul. Estetician desavarsit. Lui ii mai plac: flori, tablouri, chestii din fier forjat, rochiile de epoca, parul lung la fete si barbita la baieti, balerinele, patinatoarele... aaa... si enumerarea poate continua.
INTERVIURI IMAGINARE
Ii place frumosul. Estetician desavarsit. Lui ii mai plac: flori, tablouri, chestii din fier forjat, rochiile de epoca, parul lung la fete si barbita la baieti, balerinele, patinatoarele... aaa... si enumerarea poate continua.

I.d.f.: Imi mai plac mesele frumos aranjate, parfumurile florale, zambetul de copil...

Jurnalul National: Ah!
Da, exact.

Cum te manifesti cand, de pilda, iti place o floare?
Raman impietrit. Dupa cateva secunde de impietrire, imi revin si incep sa fixez floarea din acelasi loc de unde, cu doar cateva secunde mai inainte, o remarcasem. Dupa ce nu ma mai satur de... aaa... culoare (sa presupunem ca obiectul admiratiei mele are ca punct forte coloritul, da?), deci dupa ce nu ma mai satur de atata culoare, apuc floarea cu delicatete, sa nu-i fac rau, si, cu o miscare lina si afectuoasa, duc mana la nas, cu scopul de a-i simti parfumul. Inspir cu nesat parfumul florii, care, generoasa, mi se ofera cu atat mai... aaa... generos, cu cat eu profit, in mod aproape sadic, de frumusetea ei rapitoare.

Si pe urma ce-i mai faci florii?
O duc acasa, unde o cazez intr-o vazuta. Partea urata a partii frumoase este ca, odata vazuta in vazuta mea de acasa, pur si simplu uit de ea, si atunci floarea moare, negresit.

Care e cel mai neplacut moment in procesul admiratiei? Daca admitem ca exista asa ceva intr-o admiratie.
Exista. Uite, de exemplu, in procesul admiratiei unei flori, neplacut e atunci cand ori trebuie sa-i schimbi apa, ori trebuie s-o arunci la gunoi, pentru ca s-a ofilit. Frumusetea unei flori e ca fericirea: o gasesti greu si trece repede.

Exista o estetica a uratului?
Exista un "frumos negativ", cum ar spune Rosenkrantz.

Adica cum adica un frumos negativ?
Un frumos negativ, adica un frumos care nu este urat, dar care totusi nici frumos nu e, din care cauza nu-l putem numi "urat", ca l-am jigni, si atunci ii spunem, eufemistic, "un frumos negativ".

Ma rog...
Astazi nu mai stim ce iubim. Iubim frumosul sau iubim uratul, cum se intreba si poetul.

Aaaa... sincer, nu stiu.
(pe ganduri): Frumusetea frumusetii este ideea. Daca exista idee, atunci nu exista alteritate. Si unde nu e alteritate, acolo e frumusetea desavarsita.

Hai, ma, ca ma buseste si plansu’.
×
Subiecte în articol: magazin frumos