x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Info

Info

de Jurnalul National    |    07 Apr 2008   •   00:00

7 parilie 2008: Cîntăreaţa Amy Winehouse şi producătorul Mark Ronson vor înregistra săptămîna viitoare coloana sonoră pentru cea de-a 22-a parte a seriei “James Bond”, “Quantum of Solace”

Amy Winehouse şi Mark Ronson vor înregistra coloana sonoră a filmului “Quantum of Solace”

Cîntăreaţa Amy Winehouse şi producătorul Mark Ronson vor înregistra săptămîna viitoare coloana sonoră pentru cea de-a 22-a parte a seriei “James Bond”, “Quantum of Solace”, informează Mediafax. “Amy şi Mark sunt foarte emoţionaţi. Văd acest cîntec drept cel mai important lucru din cariera lor”, a spus o sursă apropiată celor doi. Autoarea hitului “Back to Black”, recompensată cu cinci premii Grammy, a înregistrat împreună cu Ronson foarte multe materiale de succes, inclusiv cîntecul “Rehab”, recompensat cu premiul Grammy. A 22-a parte a seriei “James Bond”, “Quantum of Solace”, va fi lansată în premieră pe 31 octombrie, în Marea Britanie, cu o săptămînă înainte de a ajunge pe marile ecrane în Statele Unite. În “Quantum of Solace”, turnat în Panama, Italia, Austria şi în studiourile londoneze Pinewood, James Bond ­ Daniel Craig ­ este urmărit de un grup de traficanţi de droguri periculoşi, care doresc să îl elimine. Rolul “răului” este interpretat de francezul Mathieu Amalric, iar “Bond Girls” vor fi ucraineanca Olga Kurlylenko, top model şi actriţă, şi tînăra britanică Gemma Atterton. “Quantum of Solace” este al doilea film “James Bond” în care rolul agentului secret este jucat de Daniel Craig. Specialiştii cred că actorul în vîrstă de 39 de ani a înviat franciza “James Bond”, “Casino Royale”, filmul cu care a debutat în rolul agentului secret al Majestăţii Sale, în 2006, avînd încasări la nivel mondial de 594 de milioane de dolari, potrivitwww.boxofficemojo.com.

 

Fetele “rele” sunt cele mai populare

Tinerele adolescente care bîrfesc, răspîndesc zvonuri şi care nu îşi primesc colegii în grupurile din care fac parte sunt cele mai populare, conchide un studiu realizat în Marea Britanie, informează Mediafax. Studiul “Mean Girls” (“Fete rele” ­ n.red.) arată că aceste tinere, în loc să fie paria în comunităţile lor, se bucură de cea mai mare popularitate în cadrul acestora. Astfel, studiul a scos la iveală faptul că fetele încep să fie nesuferite încă de la vîrsta de nouă ani, încercînd astfel să îşi sporească vizibilitatea socială. Studiul a luat în calcul răspunsurile a peste 600 de elevi, cărora li s-a cerut să evalueze clişeele din şcoli privind popularitatea. Studiul a stabilit că agresiunile de ordin psihologic propulsează popularitatea elevilor în primii ani de şcoală, însă nu şi după ce aceştia cresc. “Numeroşi tineri adolescenţi care s-au bucurat de popularitate nu erau plăcuţi de restul lumii, dar faptul că erau agresivi în relaţia cu ceilalţi i-a determinat pe ultimii să creadă că acest lucru este o caracteristică a popularităţii”, a declarat Casey Borch, profesor de sociologie la Universitatea Alabama. El a adăugat că fetele fac apel mai des la agresivitate în relaţia cu restul lumii decît băieţii.

 

Amendă de 17.000 de dolari pentru finlandezul care a vandalizat Insula Paştelui

Turistul finlandez care “a vandalizat” Insula Paştelui la 25 martie a fost condamnat de un tribunal chilian la o amendă de 17.000 de dolari şi interdicţia de şedere de trei ani pe insulă, informează Rompres. Turistul Marko Kulju, 26 de ani, care fusese denunţat de o locuitoare a acestei insule din Pacific, “cea mai izolată din lume”, sub suveranitate chiliană, a recunoscut că a spart una dintre urechile unei statui gigantice moai pentru a o lua cu el. Potrivit cotidianului La Tercera, tînărul urmează, de asemenea, să prezinte scuze public. În apărarea sa, potrivit subprefectului de poliţie al Insulei Paştelui, Cristian Gonzales, “el a declarat că statuia îi părea maiestuoasă şi de aceea a ţinut să ia cu el o amintire la întoarcerea în Finlanda”. Moai, sculpturi antropomorfe în piatră vulcanică, sunt considerate ca divinităţi de Rapa Nui, locuitorii de origine polineziană ai acestei insule situate la circa 3.500 de kilometri de coasta chiliană. Locuitorii Insulei Paştelui sunt convinşi că ochii tulburători ai moai /în corali albi şi osidiane/ au facultatea de a-i transforma în fiinţe vii. Insula Paştelui este inclusă de UNESCO în patrimoniul mondial. Ea adăposteşte peste 550 de moai, caracterizate prin capetele lor enorme şi urechile mari. Sculptate pînă în urmă cu peste patru secole, ele măsoară între 1 şi 20 de metri înălţime şi sunt dispuse, majoritatea, de-a lungul coastei.

×
Subiecte în articol: magazin James Bond