x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Invenţie: robotul care aduce micul dejun la pat

Invenţie: robotul care aduce micul dejun la pat

de Jurnalul National    |    28 Noi 2007   •   00:00


Inventatorii japonezi au dezvoltat un robot care işi poate ajuta "stăpănul" să se scoale in picioare dimineaţa sau care poate aduce micul dejun la pat.




Inventatorii japonezi au dezvoltat un robot care işi poate ajuta "stăpănul" să se scoale in picioare dimineaţa sau care poate aduce micul dejun la pat. Inventatorii susţin că robotul, de un metru şi jumătate inălţime, dotat cu măini şi degete de textură moale, este foarte asemănător oamenilor. Robotul denumit Twendy şi creat in special pentru persoanele in vărstă are suficientă forţă pentru a-şi susţine stăpănul atunci cănd acesta se scoală din pat şi poate executa mişcări suple ca reacţie la atingerea umană.
Printre abilităţile sale se numără: ridicarea unei felii de păine fără a o sfărăma, servirea micului dejun şi chiar efectuarea treburilor casnice. "In societatea noastră in care oamenii trăiesc pănă la vărste inaintate, este nevoie atăt de forţă, căt şi de delicateţe. Twendy-One este primul robot care poate intruni aceste condiţii", a declarat Shigeki Sugano, profesor de inginerie mecanică la Universitatea Waseda din Tokio.

×
Subiecte în articol: magazin