x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Kommersant: Conflictul dintre Iuşcenko şi Timoşenko poate afecta Europa

Kommersant: Conflictul dintre Iuşcenko şi Timoşenko poate afecta Europa

de Corina Andriuta    |    05 Mar 2008   •   00:00
Kommersant: Conflictul dintre Iuşcenko şi Timoşenko poate afecta Europa

10:30 • Criza dintre Ucraina şi Gazprom, dată de livrările de gaze din Rusia către Ucraina, este o consecinţă a conflictului existent între preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko şi premierul său Iulia Timoşenko, susţine ziarul Kommersant. "La Kiev se spune deschis că această criză a gazului este o consecinţă directă a divergenţelor dintre premierul Iulia Timoşenko şi preşedintele Iuşcenko", arată sursa citată.

Criza dintre Ucraina şi Gazprom, dată de livrările de gaze din Rusia către Ucraina, este o consecinţă a conflictului existent între preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko şi premierul său Iulia Timoşenko, susţine ziarul Kommersant. "La Kiev se spune deschis că această criză a gazului este o consecinţă directă a divergenţelor dintre premierul Iulia Timoşenko şi preşedintele Iuşcenko", arată sursa citată.

ZÂZANIE. Jurnaliştii ruşi emit această ipoteză, care ar putea afecta şi livrările de gaz către Europa, deoarece Timoşenko a aprobat verbal acordul încheiat în 12 februarie, la Moscova, de Viktor Iuşcenko şi preşedintele rus Vladimir Putin, care prevedea simplificarea schemei de livrare a gazului, dar, în 20 februarie, a venit în Rusia pentru a ignora acest acord. Apoi, Iulia Timoşcenko a "început să blocheze executarea deciziilor preşedintelui prin toate mijloacele pe care le avea la dispoziţie, în special prin intermediul societăţii ucrainene de gaz Naftogaz, care este controlată de guvernul condus de Iulia Timoşenko”.

×
Subiecte în articol: magazin