x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Kuweit / O furtună de nisip întrerupe exportul de petrol

Kuweit / O furtună de nisip întrerupe exportul de petrol

10 Mar 2009   •   00:00

O furtună de nisip a lovit Kuweitul, întrerupând exporturile petroliere, provocând închiderea a trei porturi şi perturbând traficul aerian, au anunţat responsabilii emiratului, citaţi de AFP.



Rafale de nisip, atingând viteza de 60 km/h, au redus vizibilitatea la 300 de metri pe aeroportul din Kuweit şi la mai puţin de 150 de metri pe mare, potrivit serviciilor meteorologice. "Am întrerupt exporturile de petrol până la ameliorarea condiţiilor climatice", a declarat Mohammad al-Ajmi, purtător de cuvânt al Kuwait National Petroleum Co. (KNPC). El a adăugat că cele trei rafinării ale ţării funcţionează normal.

Issam al-Zamel, şeful operaţiunilor Aviaţiei civile, a anunţat că avioanele au întâmpinat dificultăţi la aterizare. Un avion al companiei private kuweitiene Al-Jazeera, care venea din Dubai, a fost redirecţionat către Bahrein, dar avioanele au continuat să decoleze normal de pe aeroportul internaţional din Kuweit, a precizat acesta. Potrivit serviciilor meteorologice, furtuna va continua până miercuri. Furtunile de nisip sunt rare în această perioadă a anului în Kuweit, unde nu a mai plouat în ultimele trei ierni.

×
Subiecte în articol: lumea