x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun La sfarsit de shoppinG

La sfarsit de shoppinG

de Miruna Mihalcea    |    22 Dec 2005   •   00:00
La sfarsit de shoppinG
PUNCTUL PE G
Mistere trupeSti. Ati crezut cu totii ca taman cand suflarea crestina se umple de har divin eu o dau pe chestii erogene si centri obscuri ai placerii nirvanice. Ei bine, v-am pacalit! De fapt, vorbeam de shopping!

Domnilor si, nu in ultimul rand, doamnelor, bucurati-va de spiritul Sarbatorilor. Pentru ca el aduce cu sine, pe langa miros de sarmale aburinde, aluat de cozonac pus la dospit, iz de cetina, globulete colorate si instalatii insirate prin orasul trist, care, cu aceasta ocazie si numai acum, se transforma, cica, din Cenusareasa-n Printesa balului, cum spuneam, bucurati-va de punctul G. Si exploatati-l repede, cat descoperirea e proaspata si deci nu se-arata riscul de a va repeta.

PACALEALA. Dar, va rog, putintica rabdare. Pentru ca, de fapt, tema prezentei dezbateri nu se-nvarte de nici o culoare in jurul conotatiilor sexuale. Stiu ca va vine destul de greu sa credeti ca punctul G n-are nici in clin, nici in maneca, nici in definitie, nici in scop, nici in abordare, cauze, rezultate si efecte cu natura sexuala a omului, respectiv a femeii.

PACATOSI. Dar pana vine pontul, haideti sa radem impreuna in nasul celor care mai devreme se-mbulzeau sa-njghebeze respectivele proiectile care urmau sa apere zelos spiritul Sarbatorilor de prezenta ofensiva nerusinata. Evident, majoritatea s-a gandit la prostii. La sex. In Post. Hai, nu va mai dati pe dupa ciresi, ca tot degeaba, nu-s in floare. Ati fost deconspirati. Cum ati auzit de "punctul G", cum v-ati repezit cu gandul la placerile trupesti. Cand, de fapt…

EVRIKA! A fost odata ca-n povesti, a fost ca niciodata, a fost dintotdeauna si, dupa toate statisticile si mai ales dupa aplombul cu care starea de fapt se manifesta inca, va mai fi: SHOPPING-ul. Ei, hai, nu ma-ntrebati ce-i cu asta, ca nu mai am spatiu sa compun o ghicitoare draguta. Plus ca v-am fiert destul. Repet: shopping. N-am cum sa va dau mai multe indicii, pentru ca nu exista.

SHOPPING. Revin obsesiv. La ce ne gandim cand spunem asta? La femei, evident. Cine manifesta obsesia aproape patologica pentru cumparaturi, deghizate in mai modernul concept de shopping?! Shopping, deci femei. Shopping, deci "punctul G". Cel mai probabil, punctul G e situat la femei fix la finele cuvantului "shopping". Inutil sa mentionez ca atat shopping-ul, cat si punctul G reprezinta doua realitati indisolubil legate de evolutia sociala a femeii. Cu alte cuvinte, sunt doua aspecte esentiale pentru definitia fenomenului: nici o femeie fara shopping, nici un shopping fara punctul G. Cam asta-i. Sarbatori fericite si spor la shopping!

SEXISME - Anuska

Mic si scump


M-am ingrijit sa-i cer si de asta-data lu’ domnu’ prietenu’ meu care tine loc de Mos Craciun ceva "mic si scump". Tot ca-n fiecare an, el se supara. Nu se isterizeaza la propriu. Ci doar, afectat nevoie mare de-un colos de-ntelepciune, ma-ntreaba sugestiv de ce cred eu ca-n pret sta valoarea?

Pai, mai baiete, serios acum, daca nu-n pret, atunci in ce? Adica, vrei mata sa spui ca daca dai o fuga-n varf de munte si-mi culegi un con de brad batran, ii pui o funda si-l atarni in pomul meu de Craciun, "ca cadou" sentimental, in conditiile in care lu’ mama ta ii cumperi o bratara din aur, simbolica si ea, cum altfel?!, io ar trebui sa ma simt cea castigata? Nu te osteni sa-mi raspunzi, pentru ca oricum, draga, mai baiete, io vreau ceva scump!

Tu vrei sa-ti apreciez efortul, vezi Doamne. Gandim la fel. Tot efort vreau si eu de la tine. Si pentru ca stiu foarte bine ca banii se fac cel mai greu, stiu si ca tot banii se cheltuiesc cu cel mai mare efort. Recte, cu cat mai scump cadoul, cu atat mai mare bataia de cap din partea ta, si cu atat mai devastatoare fericirea mea!

Il mai rog pe Mosu’ urmatoarele: sa fie bun si sa-mi aduca ceva numai pentru mine.

Lenjeria de corp poate deci sa lipseasca, avand in vedere ca o sa mi-o cumperi exact pe aia pe care-ai vrea s-o vezi "jos" de pe mine.

Alte produse pe care nu mi le doresc nespus in recuzita sunt diversele statuete kitschoase cu chipuri de copii de sfinti care umplu tarabele-n perioada asta, lumanarele colorate si betisoare parfumate, pernite de decor si maimutoi pentru tipe cu IQ-ul limitat.

Concentreaza-te, te rog, pe parfumuri scumpe, bijuterii si, in principiu, orice articol care depaseste salariul minim pe economie.
Multumesc!
×
Subiecte în articol: punctul shopping