x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ligii Campionilor: Oltchim debutează victorios

Ligii Campionilor: Oltchim debutează victorios

de Jurnalul National    |    28 Oct 2007   •   00:00

 Echipa de handbal feminin Oltchim Rămnicu Vălcea a invins, duminică, pe teren propriu, liderul campionatului danez, Viborg KH, cu scorul de 33-30 (18-15), in primul meci din cadrul grupei D a Ligii Campionilor.


Echipa de handbal feminin Oltchim Rămnicu Vălcea a invins, duminică, pe teren propriu, liderul campionatului danez, Viborg KH, cu scorul de 33-30 (18-15), in primul meci din cadrul grupei D a Ligii Campionilor.

Oltchim a inceput in forţă, Beşe şi Maier marcănd in primul minut. La al doilea atac al oaspetelor, Popovic s-a accidentat după o ciocnire cu Beşe, dar a rămas pe teren (min. 3), iar elevele lui Gheorghe Tadici au profitat de degringolada din tabăra daneză şi s-au distanţat la 5-1 (min. 6). In poartă, Luminiţa Dinu a făcut minuni, indiferent de numele adversarei care i-a incercat poarta, dar au urmat momente de cădere pentru apărare, Viborg revenind la 6-4 (min. 8). Oltchim n-a cedat insă, marcănd de patru ori consecutiv, 10-4 (min. 13), dar Viborg a ripostat pe măsură, prin interul Grit Jurack, care a marcat de trei ori, 10-7 (min. 18), pe fondul unor atacuri ratate de gazde. "Gluma" s-a ingroşat, după ce Valeria Beşe a primit a două eliminare de două minute, iar Bojana Popovici a inscris de la 7 metri, 10-8 (min. 19).

Antrenorul Tadici a cerut time-out, dar meciul a continuat cu Viborg in "coasta" Oltchimului, 11-9 şi 12-10 (min. 20). Nordicele au mai scăzut ritmul după ce şi interul Jurack a primit a doua eliminare de două minute, Oltchim distanţăndu-se din nou la patru goluri, 14-10 (min. 23). Pănă la pauză, Oltchim a rămas in avantaj, 18-15. In minutul 30 a intrat pe teren şi Raluca Ivan, care in urmă cu trei săptămăni a suferit o intervenţie la inimă, după ce a fost diagnosticată cu defect atrial septal, reluănd antrenamentele doar de o săptămănă.

Repriza secundă a debutat cu un cartonaş galben acordat antrenorului Tadici, pentru intrarea cu intărziere a jucătoarelor pe teren. Viborg a părut mult mai proaspătă după pauză, 20-18 (min. 33) şi 20-19 (min. 38), pe fondul unor momente haotice ale meciului.

Diferenţa de două goluri a rămas constantă, de 1-2 goluri (24-22, min. 41), in pofida eforturilor portarului Luminiţa Dinu, care n-a fost susţinută de apărare in multe faze defensive. Momentul critic s-a petrecut in minutul 44, cănd Viborg a egalat, 24-24, ultimul sfert de oră al meciului devenind infernal pentru Oltchim. Egalitatea s-a menţinut pe tabelă şi datorită portarului Talida Tolnai, care abia intrată in minutul 48 a apărat un contraatac danez, după care a lansat-o pe Meiroşu spre gol, 27-26.

Finalul a fost dramatic, cu Viborg agăţăndu-se de fiecare şansă, in timp ce Oltchim, incurajată de peste 2000 de fani, a marcat la fiecare din ultimele atacuri, prin pivotul Ionela Gilcă Stanca. Scor final: 33-30, după ce şi Talida Tolnai a inchis poarta in ultimele trei minute.


Marcatoarele meciului au fost:
Oltchim: Gilcă Stanca - 10 goluri, Maier 9, Beşe şi Meiroşu, căte 4, Nechita 3, Luca 2, Lecuşanu 1.
Viborg: Jurack - 7 goluri, Popovici 6, Reiche şi Aaen, căte 5, Skov 4, Nielsen 2, Fisker 1.

Viborg, in lotul căreia se află şi extrema dreapta Cristina Vărzaru (indisponibilă după o intervenţie chirurgicală) a căştigat Liga Campionilor in 2006.Viborg este liderul campionatului danez, cu opt victorii din tot atătea partide disputate.

In cealaltă partidă a grupei D, sămbătă, formaţia Buducnost T-Mobite Podgorica (Muntenegru) a invins echipa ungară FTC Budapesta, pe teren propriu, cu scorul de 22-19 (11-9). La FTC a evoluat şi interul Ilyeş Anamaria, fostă la "U" Cluj şi HCM Baia Mare, care a marcat două goluri pentru formaţia sa.

Oltchim va juca in etapa viitoare a grupei D chiar cu FTC Budapesta, in deplasare, partida fiind programată la 4 noiembrie, de la ora 18.15, in aceeaşi zi urmănd a se desfăşura şi meciul dintre Viborg HK şi Buducnost Podgorica.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin oltchim viborg