x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Limbajul vietii

Limbajul vietii

de Sebastian S. Eduard    |    17 Feb 2006   •   00:00
Limbajul vietii
CARTE
Cum sa nu-ti iesi din pepeni la serviciu

Elena Francisc Publishing ne propune "Comunicarea nonviolenta - un limbaj al vietii" (Marshall B. Rosenberg), un volum necesar in conditiile din ce in ce mai stresante de lucru. Petreci la slujba o mare parte din zi, uneori mai mult decat cu familia ori cu prietenii apropiati. Iar daca esti tipul workaholic, cu atat mai mult! Asadar, un climat linistit la locul de munca, favorabil comunicarii, n-ar trebui sa fie ceva facultativ, ci regula cotidiana. Sau marturiseste: de cate ori nu ti s-a intamplat ca un coleg sa dea buzna in birou, cu o falca-n cer si una-n pamant, decretand: "Azi nu vorbiti cu mine!". S-a zis cu armonia, gata cu amabilitatile, bun venit replici scurte si taioase!

TENDINTA. Un scenariu asemanator se poate aplica si pentru relatiile din afara locului de munca, fie ca ne gandim la partenerul de viata sau la oricare alta persoana din cercul intim. Tendinta fiecaruia dintre noi e de a raspunde la violenta cu aceeasi moneda. Insa de cate ori ai simtit, pe propria-ti piele, cat de neproductiva poate fi o astfel de reactie? Exista doua variante pe care le-ai putea utiliza: sa continui in acelasi ritm, asumandu-ti astfel riscul unor relatii compromise, ori sa aplici regula celor patru pasi pentru comunicarea nonviolenta, descrisa in cartea lui Rosenberg - iti vei oferi in acest fel sansa unui limbaj si a unei atitudini inovatoare.

SEMNALE EDITORIALE
Moarte la Bizant
EDITURA RAO. Sebastian Chrest-Jones, istoric, dispare in mod misterios. Oare se afla pe urmele vreunui presupus stramos, plecat, in 1045, din Vezelay sau din Puy-en-Velay o data cu Prima Cruciada, care a ajuns sa strabata in secolul al XI-lea ceea ce istoricii moderni considera a fi deja Europa? Sau s-o fi ratacit prin Bizant? Un roman al originilor, care devine rand pe rand thriller istoric si fresca ironica a societatii moderne, cu referiri la actualitatea mondiala sau pariziana, la terorism, religie si politica, la prezent si trecut.


Ghidul Romaniei misterioase
EDITURA PARALELA 45. Romania nu-i buricul Europei, ca sa atraga turistii din toata lumea, nu avem nici o infrastructura stralucita, stam prost cu drumurile. In schimb, Romania este o tara normala, care are de toate de la Dumnezeu - munte, mare, delta, fiecare cu frumusetile sale. Are si de la oameni - amestecul de civilizatii si etnii o face atat de diversa si de spectaculoasa, incat se naste cea de-a doua mirare: cum nu vedem minunile de langa casa, cum putem sa le lasam in paragina, cu o suprema indiferenta? Le vad strainii, le noteaza UNESCO, le apara Jacques-Yves Cousteau si noi le ignoram? Acest Ghid se adreseaza calatorilor de toate varstele, romani sau straini.


Sharia
EDITURA TRITONIC. Daca cetatenia s-ar obtine pe baza unui test IQ; daca familiile ar fi alcatuite din oameni, cimpanzei si caini; daca rasismul ar insemna nesocotirea drepturilor cetatenesti ale gorilelor; daca trupele rock ar fi alcatuite din oameni si caini... atunci am fi in Sharia, fantastica lume a Roxanei Brinceanu. Hi-tech urban, fantasy, eticheta pusa pe Statia Pierzaniei a lui China Mieville se potriveste la fix pe acest sclipitor roman de debut.


Secolul XXI
EDITURA POLIROM. Cu o argumentatie inedita si convingatoare, Silviu Brucan ofera in acest nou volum o perspectiva pe cat de veridica, pe atat de incitanta asupra principalelor provocari pe care le va aduce secolul XXI. Integrarea politica a Europei, ascensiunea Chinei si mutarea centrului politicii mondiale in Pacific, substituirea competitiei politico-militare cu una economico-financiara sunt doar cateva dintre prognozele, amplu detaliate si sustinute de autor, care raspund unor intrebari pe care fiecare dintre noi si le poate pune.


×