x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Londra: Hotel cu sistem de supraveghere tip Big Brother

Londra: Hotel cu sistem de supraveghere tip Big Brother

02 Dec 2009   •   00:00

Londra, capitala supravegherii tip Big Brother nu se dezminte nici măcar când este vorba de camerele de hotel. Reţeaua hotelieră St. Christopher"s Inns, din apropiere de celebrul London Bridge, oferă camere în care oaspeţi din lumea întreagă cazaţi aici sunt filmaţi 24 de ore din 24. După cum asigură hotelul, ales din nou printre cele mai bune din oraş, este primul stabiliment din lume care oferă astfel de "servicii", notează ziarul El Mundo.



Oricine doreşte poate urmări "în direct" fără întrerupere şi 24 de ore din 24 pe Internet ceea ce se întâmplă într-o cameră amenajată cu 14 paturi şi unde se cazează de obieci cel puţin 10 persoane şi să observe, de exemplu, tineri turişti ameţiţi de băutură încercând să se urce în paturile lor suprapuse. Pentru aceasta nu este nevoie decât să se înscrie, gratuit, la pagina de Internet stchristopherslive.com. "Am început această acţiune în vară pentru că am considerat că ar fi drăguţ să le oferim oaspeţilor noştri oportunitatea de a viziona cum merg lucrurile în hotelul nostru. Pe de altă parte, clienţii care vin din Australia, Noua Zeelanda sau SUA şi care petrec o perioadă mai lungă departe de casă, pot fi permanent în contact cu familia lor. De multe ori, ei cumpăra câteva cutii de bere pe care le închină în sănătatea vreunei rude aflate la o petrecere de familie la Sydney sau Texas", declară managerul stabilimentului, Gerome Lefebvre, citat de Agerpres.

Pentru a putea rezerva camera este nevoie să aibă vârsta minimă de 21 de ani. Oaspeţii semnează, pe de altă parte o declaraţie potrivit căreia sunt de acord cu supravegherea prin camere de luat vederi timp de 24 de ore. "Trebuie totuşi să ne asigurăm că nu vor face lucruri groaznic de indecente", precizează domnul Lefebvre. Un mare afiş atârnat la intrarea în cameră avertizează asupra camerelor de luat vederi care înregistrează fiecare pas şi orice sforăit. La rândul lor, vizitatorii aduşi de cei care se cazează sunt înştiinţaţi despre această supraveghere permanentă, potrivit afişului. "Până acum nu au existat evenimente sau infracţiuni, nimic de genul acesta", spune managerul.

Între turişti însă, camera pusă la dispoziţie nu a avut prea mult succes. "În general, este camera unde avem cele mai multe locuri libere. Iar în cazul în care turiştii au neapărat nevoie de un pat în care să se odihnească, o aleg până la urmă pe aceasta", spune o angajată. "Sunt şi cei pe care, în general, nu-i interesează dacă sunt filmaţi sau nu", conchide ea.

×
Subiecte în articol: magazin