x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Loredana

Loredana

de Alex Revenco    |    24 Mar 2006   •   00:00
Loredana
MUZICA
Dupa "Agurida" (01), "Zaraza" (02) si "Fata cu sosete de diamante" (03), Loredana continua sa experimenteze si sa combine diferite stiluri muzicale. De aceasta data, diva pop realizeaza o "fuziune de sarba si rock and roll, mambo, jampara, tipurituri din Maramures pe piazzolla si chitare cu distors. Beaturi de house, rave, break beat, care sustin ritornele ametitoare de acordeon si vioara".

Despre noul album, ce urmeaza sa apara in curand pe piata, Loredana a spus: "Jamparalele sunt ritmurile acestei lumi, un contrapunct necesar la ritmurile occidentale. Muzica de dans, groove, asta e jamparaua. Acest groove uneste Balcanii si Carpatii de mai multe sute de ani, dandu-i unicitate in muzica lumii. Am cautat sa gasesc esentialul, ceea ce-i uneste pe romani, pe sarbi, pe macedoneni, pe greci s.a., am cautat obiceiuri, traditii, un stil comun. Prin acest album vreau sa atrag atentia unui public tanar, dinamic, dornic sa-si gaseasca identitatea, sa redescopere potentialul si valoarea acestor cantece intr-o viziune a mileniului 3. Dupa o calatorie prin muzica acestui spatiu: Regat, Oltenia, Ardeal, Maramures, Moldova, Serbia, Macedonia, Grecia, am ales si compus cantecele acestui album. Sunt cantece vechi populare, reinventate, dar si cantece noi. Sunt jamparalele".

Discuri pentru Player

Lucian Ban & Alex Harding

TUBA PROJECT. La Green Hours 22 Jazz-Cafe, pianistul si compozitorul roman de jazz Lucian Ban si-a lansat un nou album, inregistrat impreuna cu saxofonistul american Alex Harding. Muzicianul roman (care traieste, lucreaza si creeaza de peste sase ani la New York, alaturi de muzicieni de valoare, nativi americani) a cantat de mai multe ori in clubul mentionat, unde si-a lansat si primele sale doua albume, ca lider al grupului Jazz Unit: "Changes Live at Green Hours" (’98) si " From Now On…" (’99).

Anastacia

PIECES OF A DREAM. Este o culegere Best of cu cele mai mari hituri din cariera Anastaciei, ce include si doua duete: Ben Moody Feat Anastacia (in "Everything Burns") si Anastacia & Eros Ramazzotti ("I Belong To You"). Pana acum, valoroasa interpreta americana a vandut peste 20 de milioane de albume in intreaga lume, dintre care trei milioane in Marea Britanie. Albumul "Anastacia" (’04) a primit de patru ori discul de platina, fiind al saselea cel mai bine vandut disc al anului.

Santana

ALL THAT I AM. Al 38-lea disc din cariera legendarului chitarist contine 13 piese si este inregistrat (din nou) alaturi de muzicieni de top precum Steven Tyler (Aerosmith), Michelle Branch, Mary J. Blige, Kirk Hammett (Metallica), Joss Stone si altii. Pana acum, Santana a vandut peste 90 de milioane de discuri si a cantat in fata a peste 100 de milioane de spectatori. Lansat la sfarsitul anului trecut, noul album Santana se gaseste si in Romania, distribuit de MediaNovaInternational (licentiat Sony & BMG).

Crosby, Stills & Nash

DAYLIGHT AGAIN. Unul dintre cele mai rezistente parteneriate muzicale din istoria rockului este supergrupul alcatuit (in 1968) din David Crosby (ex - Byrds), Stephen Stills (ex- Buffalo Springfield) si Graham Nash (ex - Hollies). Albumul de debut - CS&N (’69) este considerat cel mai bun din istoria grupului, al doilea ca valoare fiind "DayLight Again" (’82). In curand va aparea pe piata o noua varianta a discului "Daylight Again", cu inregistrarile originale, remasterizate.
×