x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lucian Bute, profesor de nota 10

Lucian Bute, profesor de nota 10

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Iun 2008   •   00:00
Lucian Bute, profesor de nota 10

10:50 • Campionul mondial de box profesionist, Lucian Bute, a devenit profesor cu acte în regulă. Bute a absolvit cu notă maximă examenul de liceenţă susţinut după absolvirea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Campionul mondial de box profesionist, Lucian Bute, a devenit profesor cu acte în regulă. Bute a absolvit cu notă maximă examenul de liceenţă susţinut după absolvirea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

GÎNDURI SPRE VIITOR. Campionul se gîndeşte la o carieră în antrenorat, la finalul carierei, fapt care l-a făcut să-şi susţină examenul pe probleme de pregătire a juniorilor: "Mă aşteptam să fie mai greu, dar chiar a fost bine. A fost o lucrare în box, lucrul la care mă pricep cel mai bine de altfel, şi n-a fost niciun fel de probleme. Am răspuns la toate întrebările, comisia a fost foarte satisfăcută şi mi-a dat nota 10. Lucrarea avea legătură cu juniorii şi am vorbit despre dezvoltarea rezistenţei în box la nivel de juniori. Experienţa mea acumulată în peste 14 ani de box, atît în România, cît şi în Canada, încerc să o aduc aici în România, la clubul care îmi poartă numele, Box Club Bute din Galaţi, şi vreau să o duc mai departe cu copiii care au început şi practică deja boxul la noi în oraş". Pugilistul, care a intrat primul în examen, a dezvăluit că a avut emoţii şi că stresul dinaintea licenţei i-a adus cîteva kilograme în plus. "Sincer să fiu, am mai luat cîteva kilograme, dar asta nu va fi nicio problemă. Cînd voi începe pregătirea, le voi pierde foarte repede", a afirmat Lucian Bute. El a declarat că îşi va continua studiile tot la Universitatea "Dunărea de Jos", unde se va înscrie la masterat. Pînă atunci, însă, Bute se va întoarce la Montreal pentru a-şi relua antrenamentele înaintea meciului din octombrie, cu mexicanul Librado Andrade: "În zilele următoare, mă voi întoarce la Montreal să-mi reiau pregătirea pentru următorul meci, care deja s-a stabilit. Va fi pe 24 octombrie, la Montreal, cu challengerul obligatoriu Librado Andrade, un mexican care se antrenează în America. Este un boxer foarte puternic, are o singură înfrîngere. Sînt conştient că va fi un meci destul de greu. Este un meci foarte important pentru mine şi îmi doresc din tot sufletul să rămîn campion, să-mi păstrez centura".


PROIECTE. Pentru viitorul său ca sportiv profesionist, Bute ia în calcul înclusiv unificarea centurilor de la categoria supermijlocie în cazul unei victorii în faţa mexicanului Andrade: "Îmi doresc acest lucru, dar nu depinde de mine. Conducerea clubului va stabili acest lucru, eu îmi doresc din tot sufletul să boxez pentru unificarea centurilor, dar pentru moment mă voi concentra pe următorul meci, apoi vom vedea ce va urma. Cu siguranţă nu anul acesta, dar la anul cred că voi ajunge să boxez pentru unificarea centurilor". Celelalte trei centuri de la categoria supermijlocie - WBA, WBC şi WBO - sunt deţinute de boxerul britanic Joe Calzaghe. Lucian Bute a primit, în martie, Diploma de Onoare a Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi pentru merite deosebite în promovarea imaginii instituţiei. Performanţele sportive i-au adus lui Bute şi un apartament evaluat la 150.000 de euro, oferit de Primăria Galaţi şi de compania de construcţii Vega '93. Locuinţa este situată la etajul cinci al unui bloc nou de pe Faleza Superioară a Dunării, are trei camere şi o suprafaţă totală de 105 mp. Contractul prin care pugilistul a intrat în posesia apartamentului a fost semnat în decembrie 2007. Primăria i-a mai acordat lui Bute, în noiembrie 2007, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Galaţi. Prin emoţiile licenţei a trecut, luni, şi fostul campion european la karate, Marius Ciubucciu. Absolvent al aceleiaşi facultăţi, Educaţie Fizică şi Sport de la Galaţi, Ciubucciu a obţinut nota 10 din partea comisiei de examinare, căreia, la fel ca şi Bute, i-a prezentat o lucrare ce analizează sportul pe care îl practică. Marius Ciubucciu deţine centura neagră 3 dan, a fost triplu campion european la karate, campion al Germaniei, campion al Americii şi a cîştigat bronzul mondial. El a pus punct activităţii sportive în 2003, cînd s-a înrolat în US Army. În prezent, Ciubucciu are gradul Staff Sergent, echivalentul celui de plutonier major în armata romînă, şi luptă în Irak, alături de camarazii săi din Batalionul 719. Marius Ciubucciu a declarat că vrea să urmeze şcoala de ofiţeri din Statele Unite ale Americii.

×
Subiecte în articol: magazin bute