x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Manila - Militarii rebeli s-au predat

Manila - Militarii rebeli s-au predat

de Jurnalul National    |    29 Noi 2007   •   00:00
Manila - Militarii rebeli s-au predat

Militarii filipinezi au luat cu asalt un hotel de lux unde s-au baricadat. 30 de soldaţi rebeli au cerut demisia preşedintelui Gloria Arroyo. Două sute de oameni, printre care turişti şi jurnalişti, au fost luaţi ostatici. In urma asediului forţelor speciale militare guvernamentale rebeli s-au predat. • VIDEO

Militarii filipinezi au luat cu asalt un hotel de lux unde s-au baricadat. 30 de soldaţi rebeli au cerut demisia preşedintelui Gloria Arroyo. Două sute de oameni, printre care turişti şi jurnalişti, au fost luaţi ostatici.

Hotelul Peninsula a fost incercuit de 1.500 de militari ai armatei guvernamentale filipineze. Martori citaţi de agenţiile de presă au declarat că au auzit impuşcături in interioul hoteului şi s-au lansat grenade lacrimogene.

Rebelii au cedat asediului. Liderul acestora Antonio Trillanes a declarat: "Ieşim pentru binele si siguranţa tuturor. Am fost martorii şi victimele modului brutal pe care aceasta administraţie il oferă poporului. Ca militari, noi le vom face faţă."

Soldaţii rebeli au reuşit să evadeze dintr-un tribunal unde urmau să fie judecaţi pentru o tentativă de lovitură de stat, care a avut loc in 2003. Atunci circa 200 de militari rebeli au luat cu asalt un alt imobil situat tot in cartierul fianciar Makati din capitală. Asaltul s-a incheiat după 24 de ore, armata rămănănd loială preşedintelui.

Gloria Arroyo, in vărstă de 58 de ani, a ajuns la putere in 2001 in urma unei revolte populare susţinute tot de armată. In ultimii 20 de ani Filipine s-a confruntat cu nu mai puţin de 12 tentative de lovituri de stat.

Declaratiile rebelilor

×
Subiecte în articol: magazin