x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mesaj secret, descoperit într-un ceas al lui Abraham Lincoln

Mesaj secret, descoperit într-un ceas al lui Abraham Lincoln

11 Mar 2009   •   00:00
Mesaj secret, descoperit într-un ceas al lui Abraham Lincoln

Muzeul de Istorie de la Washington a anunţat descoperirea unui mesaj secret în interiorul unui ceas de buzunar ce i-a aparţinut preşedintelui american Abraham Lincoln. Mesajul este semnat de ceasornicarul care a reparat mecanismul, informează AFP.



Mesajul evocă prima salvă de arme trasă la începutul Războiului de Secesiune - "13 aprilie 1861: Fortul Sumter a fost atacat de rebeli. Mulţumescu-ţi Doamne, avem un Guvern", este mesajul textului inscripţionat. Textul a fost caligrafiat cu minuţiozitate şi este semnat de Jonathan Dillon, ceasornicarul care a reparat ceasul preşedintelui Lincoln în aprilie 1861. "Lincoln nu a ştiut niciodată că poartă un astfel de mesaj în buzunar", a susţinut Brent Glass, directorul muzeului. "Este un detaliu personal din istorie, pornit de la un om de rând care a avut inspiraţia să lase un mesaj pentru posteritate", a mai adăugat el.

Abraham Lincoln a cumpărat acest ceas de la un bijutier din Springfield, Illinois (nord), în anii 1850. Ceasul a intrat în patrimoniul muzeului din Washington un secol mai târziu, în 1958, iar acest mesaj a rămas secret până în prezent.

×
Subiecte în articol: lumea