x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Meseria de jurnalist se transformă într-una extrem de riscantă

Meseria de jurnalist se transformă într-una extrem de riscantă

de Corina Andriuta    |    06 Iul 2010   •   00:00

Plăcută la prima vedre, meseria de jurnalist devine din ce în ce mai riscantă. Un raport al Press Emblem Campaign (PEC) arată că numai în primele şase luni ale acestui an, în lume, au decedat 59 de jurnalişti. Conform lenta.ru, raportul a luat în discuţie doar decesele provocate din cauza activităţilor profesionale.



În ultimul an numărul de asasinări sau decese în timpul activităţii ale oamenilor care au legătură cu mass-media a crescut cu 10% comparativ cu  prima jumătate a anului 2009. Atunic au fost înregistrate „doar” 53 decese.

Cele mai periculoase ţări, pentru jurnalişti,  sunt Honduras (8 decese), Pakistan(6), Nigeria(4), şi Filipine (4) .În Rusia, numărul de decese ale jurnaliştilor, potrivit PEC, este 3, Columbia (2 ) şi tot câte două decese s-au înregistrat în Irak, Nepal, Thailanda şi Venezuela. Câte un deces s-a înregistrat şi în Afganistan, Angola, Bangladesh, Brazilia, Bulgaria, Camerun, Cipru, Ecuador, Israel, Republica Democrată Congo, Rwanda, Turcia, Somalia şi Yemen.

În acest studiu se mai arată că cele mai periculoase ţări, pentru jurnalişti, rămân cele din America Latină unde, în şase luni, au fost înregistrate 24 decese ale jurnaliştilor, în timp ce în ţările din Asia s-au înregistrat 14 decese

×
Subiecte în articol: lumea