x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Microsoft ZUNE

Microsoft ZUNE

21 Iul 2006   •   00:00
Microsoft ZUNE
GADGET
Noul rival iPod pe piata mp3 playerelor

Dupa cum se astepta de ceva timp, se pare ca Microsoft este pregatit sa lanseze pe piata mult controversatul mp3 player, ce va rivaliza direct cu iPod-ul. Desi firma Microsoft este binecunoscuta pentru schimbarile constante a numelor de cod pentru produsele noi, se pare ca numele final al acestui produs va fi ZUNE si va adopta un design simplu si neaglomerat, specific rivalului sau, cu cateva culori oarecum asemanatoare iPod-ului, alb si negru. Produsul ce va fi lansat in curand, cel mai probabil in luna decembrie, se pare ca va beneficia si de un buton circular in mijloc, facut faimos deja de firma Apple, dar va avea ca avantaj un ecran mult mai mare si mult mai eficient pentru vizualizarea pozelor si a clipurilor.

ZVONURI. Cum era de asteptat, firma lui Bill Gates a incercat sa infirme absolut toate zvonurile despre functionalitatile si designul acestui produs, pana si existenta lui fiind negata complet de la aparitia televizata a zvonului lansarii sale, in luna martie. Se pare ca design-ul final al acestui produs este mai mult asemanator unui Palm, datorita ecranului foarte mare si butoanelor foarte putine, iar printre speculatiile lansate de la aflarea vestii lansarii produsului s-au strecurat si unele cum ca ZUNE va putea fi legat la Xbox, pentru un oarecare suport pentru jocuri.

E interesant de vazut daca Microsoft va reusi sa atraga privirile utilizatorilor de iPod catre produsul lor si cum vor reusi acest lucru.

CASTI. Spre deosebire de iPod, Zune va avea capabilitati wireless incorporate. Castile fara fir vor putea fi conectate fara a mai avea nevoie de adaptor Bluetooth, precum in cazul iPod.

Celestron SkyScout

SkyScout este cel mai nou produs in materie de cautare si identificare astronomica folosind tehnologia GPS. Folosind un sistem "point-and-click" prin care indrepti aparatul in directia stelei pe care doresti sa o identifici, produsul celor de la Celestron este capabil sa identifice si sa caute 6.000 de stele, 1.500 de stele duble si variabile, toate cele 88 de constelatii si peste 100 de obiecte din afara sistemului solar, inclusiv galaxii.

Produsul este de marimea unei camere video si poate fi folosit, de asemenea, si ca material didactic, acesta continand peste 200 de inregistrari audio cu descrieri ale celor mai cunoscute obiecte stelare.

News

PS3 VA BATE XBOX 360 IN 3 ANI. La MI6, conferinta de marketing a jocurilor, analistul Jason Anderson a prezis ca, in mare parte, datorita lansarii grabite de cei de la Microsoft, consola celor Xbox 360 va domina in urmatorii ani piata consolelor din urmatoarea generatie. Inca nelansatul Playstation 3 al celor de la Sony va reusi sa schimbe balanta in favoarea lui in urmatorii trei ani, iar noua consola a celor de la Nintendo, intitulata "Wii", va ocupa un respectabil loc 3, asta in cazul in care cei de la Nintendo nu vor scadea si ei preturile pe parcursul anilor, si sa urce o treapta in topul vanzarilor consolelor next-gen.

AUTENTIFICARE BIOMETRICA FUJITSU. Dispozitivul PalmSecure dezvoltat de Fujitsu este un aparat de identificare ce foloseste ca metoda de autentificare asezarea venelor din palma utilizatorului. Acesta se conecteaza pe USB si este folosit pentru a permite sau nu accesul la anumite date. Vasele sanguine sunt asemenea unor amprente, acestea fiind unice pentru fiecare persoana. Dispozitivul foloseste un sistem de citire cu ajutorul razelor infrarosu, iar avantajele acestei tehnologii, fata de autentificarea cu amprenta, sunt viteza sporita a autentificarii si igiena mai buna datorita lipsei de contact cu dispozitivul care face autentificarea.
×