x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Miracol - Un bebeluş născut prematur a început să respire la cinci ore după ce a fost declarat mort

Miracol - Un bebeluş născut prematur a început să respire la cinci ore după ce a fost declarat mort

19 Aug 2008   •   00:00

Ynetnews.com relatează cazul unei fetiţe care s-a născut prematur, la cinci luni de sarcină, a fost declarată moartă, luni, la Spitalul Western Galilee din Nahariya. Mama copilului, Ynet, s-a internat în spital în urmă cu câteva zile pentru a face o serie de teste prenatale. Analizele au arătat că femeia avea sângerări intrauterine şi că fetusul nu avea puls. De aceea medicii i-au făcut femeii, luni dimineaţă, întrerupere de sarcină.



Ynetnews.com relatează ca o fetiţă, care s-a născut prematur, la cinci luni de sarcină, a fost declarată moartă, luni, la Spitalul Western Galilee din Nahariya. Mama copilului, Ynet, s-a internat în spital în urmă cu câteva zile pentru a face o serie de teste prenatale. Analizele au arătat că femeia avea sângerări intrauterine şi că fetusul nu avea puls. De aceea medicii i-au făcut femeii, luni dimineaţă, întrerupere de sarcină.

Ynet a aflat că după ce intervenţia s-a terminat, medicii au urmat protocolul şi au verificat dacă copilul respiră, după care l-au declarat mort. Corpul copilului a fost apoi dus în laboratorul criogenic al spitalului, înainte să fie trimis mai departe la laboratorul de patologie, unde urma să fie făcută autopsia.

Bebeluşul a stat cinci ore într-un frigider din laborator, până când tatăl său a cerut să-l vadă. Când au deschis frigiderul, fetiţa a început să respire spontan, fiind dusă la unitatea de terapie intensivă pentru nou-născuţi şi pusă într-un incubator.

Directorul adjunct al spitalului din Nahariya, Moshe Daniel, i-a spus lui Ynet că este vorba despre un miracol.

"Sunt medic de 35 de ani şi aceasta este prima dată când văd un astfel de lucru. E un miracol medical. Am informat Ministerul Sănătăţii şi cred că vor constitui o comisie pentru a ancheta cazul. Spitalul va cere şi o anchetă externă", a spus acesta.

Directorul adjunct s-a arătat pesimist totuşi în privinţa şanselor de supravieţuire ale copilului. "Pentru că s-a născut prematur, şansele sale sunt mici, dar nu se ştie niciodată. Facem tot ce putem pentru a-l salva", a explicat directorul.

Moshe Daniel crede că frigul a încetinit metabolismul copilului şi a redus la minimum cantitatea de oxigen folosită. El a adăugat că sunt menţionate cazuri în literatura de specialitate ale unor copii şi adulţi care "au revenit la viaţă" după ce asu fost îngheţaţi. Acesta a spus însă că nu cunoaşte niciun caz în care să fie implicat un bebeluş.

Din nefericire micuţa a murit în dimineaţa zilei de marţi în secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi a spitalului.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin