x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moartea termică a Universului e mai aproape decât se credea

Moartea termică a Universului e mai aproape decât se credea

28 Ian 2010   •   00:00
Moartea termică a Universului e mai aproape decât se credea

Charley Lineweaver şi Chas Egan, cercetători la Şcoala de Astronomie şi Astrofizică din cadrul Universităţii Naţionale Australiene, au descoperit ca Universul este de 30 de ori mai aproape de sfârşitul său, decât se estimase anterior. Pentru aceasta, ei au luat în calcul toate contribuţiile aduse la creşterea entropiei universului observabil de către stele, radiaţii, radiaţii cosmice de fond, făcând chiar şi o estimare a influenţei materiei întunecate.



Totuşi, o foarte mare importanţă o are entropia generată de găurile negre supermasive. Adăugând în calcul şi acest aspect a rezultat că entropia totală universului observabil este de aproximativ 30 de ori mai mare decât în determinările precedente.

„Contrar opiniei comune, menţinerea tuturor structurilor complicate pe care le vedem în jurul nostru (stele, galaxii), au efectul net de creştere a dezordinii şi deci a entropiei Universului. Dar, pentru a fi corecţi, entropiile lor sunt neglijabile în raport cu cele generate de găurile negre supermasive”, a afirmat Dr. Lineweaver.

Articolul complet poate fi citit aici

×
Subiecte în articol: lumea