x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moldova / 800 de dolari pentru un fals paşaport australian

Moldova / 800 de dolari pentru un fals paşaport australian

09 Mar 2009   •   00:00
Moldova / 800 de dolari pentru un fals paşaport australian

Mai multe site-uri de Internet vând paşapoarte australiene false la preţul de numai 800 de dolari. Autorii ofertei susţin că acestea îi vor ajuta pe posesorii lor să treacă cele mai riguroase controale de frontieră, relatează The Age.



Paşapoartele se pot obţine pentru suma de 750 de euro (1.500 de dolari australieni) care trebuie expediaţi la Chişinău (Republica Moldova), prin Western Union, iar pe un alt site pentru numai 800 de dolari americani (1.250 de dolari australieni). Dealerii afirmă că aceste paşaşpoarte vor trece "cu succes toate textele existente". "Putem facilita de asemenea aplicarea aproape a oricărui tip de ştampilă pe paşapoarte pentru a vă face să fiţi mai încrezători".

Potrivit Departamentului australian al Afacerilor Externe şi Comerţului (DFAT), site-urile nu sunt decât nişte escrocherii, dar care fac obiectul discuţiilor cu Poliţia federală australiană. DFAT a avertizat totodată că persoanele care folosesc asemenea documente comit o infracţiune gravă. Site-urile buyfakepassports.com şi fakepassport.org oferă acest tip de acte false. "Oferim numai paşapoarte false de înaltă calitate, permise de conducere, cărţi de identitate, ştampile şi alte produse pentru următoarele ţări: Australia, Marea Britanie, Statele Unite", potrivit site-ului Buyfakepassports.com, care a publicat inclusiv fotografii ale acestor documente. "Site-urile care oferă acces la paşapoarte australiene sunt escrocherii tipice, întrucât toţi solicitanţii trebuie să se supună procedurilor oficiale", a declarat un purtător de cuvânt al DFAT. "Paşapoartele australiene sunt dintre cele mai avansate şi mai sigure din punct de vedere tehnic din întreaga lume", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: lumea