x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Green Day

Muzica - Green Day

de Alex Revenco    |    02 Iun 2006   •   00:00
Muzica  -  Green Day

Celebrul grup punk si-a incheiat vacanta luata dupa aproape 16 luni de turneu cu "American Idiot". La inceputul acestui an, grupul a decis sa faca o pauza, existand zvonuri ca ar fi in studio pentru noul album. De curand, in site-ul Green Day a aparut un mesaj, prin care anunta "vacanta a luat sfarsit si am inceput sa lucram".

CREATIVITATE. Dar la ce lucreaza Green Day inca nu se stie exact. "Dupa turneu si binemeritata vacanta, suntem din nou impreuna pentru o serie intreaga de proiecte. Ne simtim foarte creativi si vrem sa materializam aceste proiecte, probabil, anul viitor." Cam asa suna mesajul transmis fanilor de Billy Joe Armstrong & Co., din care nu se intelege mare lucru. De aceea, purtatorul de cuvant al Reprise Records a precizat: "Green Day a inceput sa compuna materialul noului album, urmatorul dupa «American Idiot», care din septembrie 2004 pana acum s-a vandut in peste cinci milioane de exemplare. Ei au deja idei pentru niste piese noi, schitate in linia obisnuita, dar nu se stie daca vor aparea vreodata pe disc. Asta pentru ca grupul vrea sa-si surprinda fanii cu altceva, diferit de «American Idiot». Baietii au fost la casele lor, unde s-au odihnit si s-au refacut complet si acum sunt intr-o foarte buna forma, care le va permite atingerea obiectivelor propuse". Deci nici purtatorul de cuvant de la Reprise nu spune mai mult, dar forumistii indica o revenire la "Dookie", la vremurile cand Green Day canta cu adevarat punk.

CEI MAI BUNI
In anii ’90, Billy Joe, Mike Dirnt si Tre Cool au readus punk rockul in actualitatea muzicala din SUA, alaturi de Offspring si Rancid. Pana acum, Green Day a vandut peste 60 de milioane de discuri si a influentat cariera grupurilor Sum 41, Good Charlotte, Blink 182 sau Busted.

Discuri pentru player

The Little Willies

THE LITTLE WILLIES, considerat unul dintre cele mai "proaspete" albume country aparute in acest an, cantat cu exuberanta si multa pofta de viata. Iar grupul nu este, cum s-ar parea, din Nashville, ci tocmai din New York, si numele este ales ca un omagiu adus legendarului Willie Nelson. Si daca vocea feminina (plus pianul) suna izbitor de mult cu Norah Jones, este pentru ca Jones in persoana apare pe acest album, explorand partea country a blues-ului.

The Beatles

THE CAPITOL ALBUMS VOL. 2, aparut ca Longbox, contine patru CD-uri cu variantele remixate ale discurilor inregistrate in 1965 de faimosul grup din Liverpool. Este pentru prima oara cand apar pe CD cele patru albume inregistrate de Beatles in acel an: "The Early Beatles" (martie), "Beatles VI" (iunie), "Help! Original Soundtrack" (august) si "Rubber Soul" (decembrie), prezentate in doua variante, mono si stereo. In total sunt 92 de piese din cel mai prolific an din cariera Beatles-ilor, dintre care 82 apar pentru prima oara pe CD.

80’s Hits Stripped

COMPILATIE realizata de Sidewinder Music, ce contine cateva dintre cele mai mari hituri ale anilor ’80, inregistrate in varianta acustica. Toate piesele au avut un mare succes, au fost in Top 10 in Statele Unite si sunt interpretate de artisti care au castigat in repetate randuri Discul de Platina. Rick Springfield cu "Jessie’s Girl", Men At Work cu "Down Under", Billy Idol cu "Rebel Yell", Asia cu "Heat of the Moment" sunt doar cateva exemple.

Elvis Costello & Allen Toussaint

THE RIVER IN REVERSE este un disc in care cei doi mari muzicieni au contribuit atat spiritual, cat si cu sufletul. Allen contribuie cu sapte piese din propriul catalog, cei doi au impreuna cinci compozitii noi, plus piesa titlu, compusa de Elvis Costello. Albumul este rezultatul unei magistrale colaborari intre trupa lui Costello, The Imposters, si sectia de suflatori a lui Toussaint, plus chitaristul Anthony Brown.
×
Subiecte în articol: green green day