x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Maine H.I.M.

Muzica - Maine H.I.M.

de Alex Revenco    |    14 Iul 2006   •   00:00
Muzica - Maine H.I.M.

Azi incepe la Sibiu festivalul Artmania

Azi incepe la Sibiu festivalul Artmania

Ville Hermanni Valo (muzica, versuri, voce), Mige Amour (chitara bas), Linde (chitara), Gas Lipstick (tobe) si Emerson Burton (claviaturi) sunt vedetele zilei de maine, cand vor fi prezenti in Piata Sfatului din Sibiu. In cadrul primei editii a festivalului Artmania, ei vor sustine un concert extraordinar, inclus in turneul de promovare al celui mai recent album, "Dark Light".

INAUGURARE. Deschiderea oficiala a festivalului are loc astazi, ora 17:00, odata cu vernisajul expozitiei lui Jan Kaila, de la Muzeul Brukenthal, unde vor participa ambasadorul Finlandei in Romania, Tapio Saarela, si primarul Sibiului, Klaus Johannis. Alaturi de H.I.M., dintre cele mai de succes grupuri rock din lume (cu peste 4 milioane de discuri vandute), pe scena din Sibiu vor mai urca si alte trupe. Din Finlanda vor mai canta Amorphis, care revine in actualitate (dupa 3 ani de absenta) cu noul album "Eclipse", Silentium (gotic melodic) care-si promoveaza albumul " Seducia" si trupa de pop-rock Carmen Gray. In concertul din Piata Sfatului, Romania va fi reprezentata de grupurile Luna Amara si Kumm. La Muzeul Brukental, sectiunea de arte vizuale a festivalului ofera ocazia intalnirii cu Jan Kaila, profesor doctor in arte vizuale, seful departamentului de studii post-universitare al Academiei de Arte din Helsinki si Elina Brotherus, una dintre cele mai respectate personalitati din lumea artistica europeana.

"In muzica H.I.M. exista mai multa emotie si sentiment ... deoarece cantecele nu sunt bazate pe ura, ci pe dragoste"
Ville Valo

DISCURI PENTRU PLAYER
The Who
WIRE & GLASS. Primul single de pe noul album (si primul in 23 de ani !) al legendarului grup britanic. Preconizat sa apara (in editie limitata ) la 25 iulie, discul are 11 minute si contine fragmente din sase piese ale noului disc. Acestea sunt: Sound Round, Pick Up The Peace, Endless Wire, We Got A Hit, They Made My Dreams Come True si Mirror Door, care vor putea fi ascultate in varianta integrala doar cand va aparea albumul.


Boston
ORIGINAL RECORDING REMASTERED. Discul produs initial in 1976, pe vinil, apare acum remasterizat, pe compact disc. Comparat cu "Saturday Night Fever" (soundtrack dominat de Bee Gees)" Rumours" (Fleetwood Mac, in varianta comerciala) si "Frampton Comes Alive" (Peter Frampton) acest album "contine si defineste o epoca, cu ce a fost mai bun si mai rau". Printre cele opt piese excelent remixate se numara mari hituri ca "Rock &Roll Band" si "Let Me Take You Home Tonight".


Leonard Cohen
I’M YOUR MAN. Este coloana sonora a filmului cu acelasi titlu, un documentar despre viata si muzica celebrului cantautor. Din seria de concerte - Tribute to Leonard Cohen- intitulata "Come So Far For Beauty", pe acest disc putem asculta cateva dintre cele mai reusite preluari facute de mari nume care activeaza in sfere diferite ale muzicii, precum Nick Cave (piesa titlu), Jarvis Cocker (I Can’t Forget), Marta Wainwright (Tower Of Song) si altii, precum si piesa "I’m Your Man" in interpretarea autorului.


Thom Yorke
THE ERASER. Acesta este primul album solo al solistului vocal de la Radiohead, chitarist si keyboard-player. Este produs de Nigel Godrich si contine noua piese. La aceasta ora, Yorke este in turneu cu Radiohead, grupul britanic avand programata o serie de participari la festivaluri, atat in Statele Unite, cat si in Europa. Este de mentionat ca in luna august Radiohead va canta "in apropiere", la Sziget.


×