x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica rap, preferata Papei Benedict al XVI-lea

Muzica rap, preferata Papei Benedict al XVI-lea

03 Dec 2009   •   00:00

Toată lumea se aşteaptă ca Papa Benedict al XVI-lea să fie un împătimit al cântecelor religioase catolice, însă un serviciu al popularului website Myspace a dezvăluit că Suveranul Pontif ar putea fi mai degrabă un iubitor de muzică... rap.



Myspace - relatează Daily Mail - a invitat mai multe celebrităţi să-şi numească melodiile favorite din istoria muzicii, iar printre cei care au răspuns provocării au fost şi liderii de la Vatican. A reieşit că aceştia ascultă nu numai imnuri religioase, ci şi hit-uri semnate Shirley Bassey sau Tupac Shakur (celebru raper ucis în septembrie 1996). Topul Vaticanului, citează Agerpres,  include într-adevăr cântece de pe albumul Music From The Vatican sau muzică clasică precum Don Giovanni de Mozart, însă mulţi au fost surprinşi de apariţia pe listă a melodiei rap Changes, semnată Tupac Shakur, cunoscut în lumea showbizului şi ca 2Pac.

Melodia se referă la viaţa dependenţilor şi traficanţilor de droguri, la crimă şi la violenţele de pe străzile unui cartier sărac. Suicidul, furtul şi cocaina sunt teme predominante, versurile incluzând "Merită să trăiesc sau să-mi trag un glonţ în cap?" sau "Mă doare stomacul aşa că sunt în căutarea unei poşete pe care să o fur". Printre cele 12 melodii alese de Vatican - mai exact de părintele Giulio Neroni, editorul şi directorul artistic al proiectului Music From The Vatican - se mai află Muse (formaţie rock britanică), Shirley Bassey, cu melodia After The Rain, şi Fleet Foxes (formaţie folk americană).

Nu este clar dacă Suveranul Pontif a ascultat vreodată aceste cântece, o explicaţie mai plauzibilă fiind aceea că Biserica Catolică încearcă să se facă mai accesibilă credincioşilor tineri.

Playlist-ul Vaticanului este următorul:

1. Advocata Nostra - Music From The Vatican
2. Uprising - Muse
3. Causa Nostrae Laetitiae - Music From The Vatican
4. Il Mare Mi Salva - Rossomalpelo
5. After The Rain - Shirley Bassey
6. Coexist - Nour Eddine
7. Don Giovanni - Mozart
8. Rafaele Merry Del Val - Lorenzo Perosi Inni Mottetti e Canzoni, Pablo Colino & Coro Academica Filarmonica Romana
9. He Doesn"t Know Why - Fleet Foxes
10. Changes - Tupac Shakur
11. Regina Coeli - Music From The Vatican
12. Mi sarete Testimoni - Santo Subito!

×
Subiecte în articol: magazin