x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun NATO / Georgia nu va primi planul de acţiuni pentru aderare

NATO / Georgia nu va primi planul de acţiuni pentru aderare

de Corina Andriuta    |    05 Mar 2008   •   00:00
NATO / Georgia nu va primi planul de acţiuni pentru aderare

11:52 • Robert Simmons, reprezentant special al NATO pentru Caucaz şi Asia Centrală, a declarat pe 4 martie, la postul rusesc de radio "Eho Moskvi", că la summitul NATO care va avea loc la Bucuresti, Georgia nu va primi Planul de acţiuni pentru aderare la NATO, informează regnum.ru.

Robert Simmons, reprezentant special al NATO pentru Caucaz şi Asia Centrală, a declarat pe 4 martie, la postul rusesc de radio "Eho Moskvi", că la summitul NATO care va avea loc la Bucuresti, Georgia nu va primi Planul de acţiuni pentru aderare la NATO, informează regnum.ru.

 

OPINIE. “Este puţin probabil ca Georgia va primi o astfel de invitaţie, deoarece Georgia nu a înaintat pe drumul care duce spre aderarea la această alianţă. Avem un dialog mai lărgit cu Georgia, recunoaştem în perspectivă dorinţa Georgiei de a se alipi la NATO. Însă, la moment, noi nu putem aprecia de cât timp va fi nevoie şi nici ce decizii de acest gen se vor lua la Bucureşti”, a declarat Robert Simmons. “Eu cred că Georgia, ca şi alte ţări care doresc să intre în NATO, trebuie să continue să dezvolte procesele de reforme. De exemplu, noi vom urmări cum vor decurge alegerile parlamentare. Noi urmărim procesul de reforme, vedem progrese, însă rămân foarte multe de făcut. Indiscutabil, rămân efectuarea reformelor în sfera organelor de drept şi, dacă, Georgia vrea să se alipească la NATO, ea trebuie să continue această reformă. De cât timp va fi nevoie pentru aşa ceva, noi nu putem să preconizăm”, a mai adăugat Robert Simmons.

×
Subiecte în articol: magazin nato georg