x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nicolas Cage, premiat de ONU pentru proiectele sale umanitare

Nicolas Cage, premiat de ONU pentru proiectele sale umanitare

06 Dec 2009   •   00:00
Nicolas Cage, premiat de ONU pentru proiectele sale umanitare
Sursa foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Actorul american Nicolas Cage a fost premiat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru proiectele sale umanitare, fiind numit Cetăţeanul Anului. Starul hollywoodian a declarat că rolul său pe viitor va fi "să atragă atenţia asupra nevoii de justiţie".



Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, i-a înmânat actorului premiul Cetăţeanul Anului, pentru întreaga sa activitate caritabilă, informează bbc.co.uk, citat de Mediafax. Actorul în vârstă de 45 de ani, deţinător al unui premiu Oscar, a fost numit ambasador al bunăvoinţei din partea Biroului pentru lupta împotriva crimei organizate şi a traficului de droguri al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

"Rolul meu de ambasador al bunăvoinţei va fi cu siguranţă mai provocator, dar şi mai substanţial decât toate celelalte pe care le-am interpretat pe ecran", a spus Cage.

"Personajele lui Nicolas Cage au fost pentru public, de multe ori, exponenţii laturii întunecate a omului", a spus Antonio Maria Costa, director executiv al ONU. "Acum, provocarea sa este una nobilă - lupta pentru dreptate. Celebritatea şi convingerile lui vor fi direcţionate către proiecte în beneficiul comunităţii", a adăugat acesta.

Nicolas Cage, ambasador al fundaţiei Amnesty International, a donat până în prezent 2 milioane de dolari pentru a înfiinţa un fond pentru ajutorarea copiilor soldaţilor. În plus, el a iniţiat o campanie în jurul filmului "Traficantul de arme/ Lord of War", pentru a atrage atenţia asupra controlului internaţional asupra armelor.

În cei 20 de ani de carieră, Nicolas Cage a realizat peste 40 de filme, printre care se numără "Părăsind Las Vegas" (1995), care i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, şi "Suflet sălbatic" (1990), în regia lui David Lynch, recompensat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Nicolas Cage a terminat de curând filmările pentru "The Sorcerer's Apprentice". Pe numele său real Nicholas Coppola, actorul a adoptat un pseudonim pentru a evita asocierea sistematică cu celebrul său unchi, regizorul Francis Ford Coppola. (V.A.)

×
Subiecte în articol: magazin