x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Nu mai suport să fiu europarlamentar!"

"Nu mai suport să fiu europarlamentar!"

de Sînziana Stancu    |    17 Dec 2009   •   00:00
"Nu mai suport să fiu europarlamentar!"
Sursa foto: /REUTERS

Fermecătoarea franţuzoaică Rachida Dati, fost ministru al Justiţiei pe care preşedintele Nicolas Sarkozy a trimis-o împotriva voinţei ei în Parlamentul European, a cedat nervos "în plen", dându-se de gol "în direct" că nu mai suportă să fie europarlamentar.



Când a izbucnit, Dati a uitat că are asupra ei un microfon "anexat" de jurnaliştii de la postul francez M6 care realizau, în acea perioadă, un reportaj despre viaţa ei de europarlamentar. Tot ce vorbea în acel moment la telefonul mobil cu o prietenă, s-a înregistrat. "Sunt în Hemicilclu, la locul meu (418 - n.r.), la Strasbourg, acolo. Nu mai suport! Nu mai suport! Am impresia că se va întâmpla ceva rău înainte de a-mi încheia mandatu'!", se căina de zor Dati, încercând apoi să-şi justifice lipsa de motivaţie. "Când eşti la Strasbourg, se vede dacă votezi sau nu. Iar dacă nu, se poate interpreta că nu ai fost prezent", a continuat ea, plângându-se că e "obligată" să îndure "tot ce e mai rău, pentru că acolo sunt şi ziarişti şi, în plus, e vorba despre realegerea lui Barroso".  Scena avusese loc la data de 16 septembrie, când preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, urma să fie confirmat într-un al doilea mandat.

Odată difuzată la emisiunea "66 minutes", criticii lui Dati au şi taxat-o. Ei au spus că nu o preocupă deloc misiunea ei europeană şi că singurul ei scop este să revină în viaţa politică din Franţa, dezvăluie Libération. "V-am spus eu că nu va face mare brânză acolo (Strasbourg - n.r.). Pariez pe o sticlă de şampanie că în cel mult un an nu va mai fi acolo", a comentat politicianul "verde" Daniel Cohn-Bendit, europarlamentar şi el. "Este eşecul lui Sarkozy. Aşa se întâmplă când obligi pe cineva" să facă ceva ce nu-şi doreşte, a adăugat el cu ocazia unui interviu acordat marţi seară postului i-TV. "DATI : Cum de se mai pregăteşte ea să se întoarcă!", o muşcă zeflemitor pe doamna europarlamentar, în "cover story", Figaro Magazine.

TRĂDATĂ
Dati s-a simţit nevoită să se apere explicând că discuţia purtată la telefon cu o bună prietenă de-a ei avea legătură doar cu viaţa sa privată. "Nu era vorba despre Parlament sau despre activitatea mea europeană. În nici un moment nu am afirmat că «nu mai suport Parlamentul European» (...) Îndată ce am ajuns acolo am fost nevoită să-mi organizez viaţa de familie, dar, totodată, şi viaţa profesională", a continuat ea explicaţiile. Ea a mai spus că s-a simţit "trădată" de M6.

×
Subiecte în articol: magazin