x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Numai bou sa nu fii!

Numai bou sa nu fii!

31 Mar 2005   •   00:00

PUNCTUL PE "G"
Oare am copiat modelul trio-ului conjugal al rumegatoarelor?…

A fost odata o vitica. S-a facut mare. Intre timp, crescuse si vitelul. Taurasului i se-aprinsesera calcaiele. Vaca facea casa buna cu boul, iar copiii, cu taurul.

  • de MIRUNA MIHALCEA

  • Orice asemanare cu realitatea e pur intamplatoare. E doar o idila de pe meleaguri verzi, cu pasuni mari si tentatii pe masura. In rest, doar o bizara coincidenta…

    Dar sa lasam rumegatoarele cu ale lor si sa acordam atentia cuvenita corespondentilor care merg pe doua picioare incaltate cu pantofi din piele de vaca sau bou (de taur n-am auzit, asa ca avantaj taur - din nou). Sa-ncercam sa-ntelegem de unde si pana unde corespondenta intre sot, sotie, amanti, pe de o parte, si bietele animale domestice si de corida, pe de alta.

    VITICA ADOLESCENTINA. E frageda si frumoasa. La ce sa te-astepti, de la un exemplar in floarea varstei? La-nceput, cuminte si sfioasa, nici nu ridica ochii din pamant pe la ceaiuri si petreceri. Sau ma rog, in clasa, roseste toata cand se-asaza langa colegul de banca. Pe la pubertate insa, incepe sa-si dea seama ca tare ciudat ii forfoteste stomacul cand atinge din greseala degetele aceluiasi coleg. Unde mai pui ca in apropierea "taurasului"-sef din anii terminali, cu pectoralii foarte la vedere si un miros puternic de colonie, o trece un gen de fierbinteala cu totul neobisnuita!

    VACUTA. Si-a cam luat adio de la pubertate si de la rusine. E mandra-n toate cele. Si tantosa nevoie mare. Isi poarta trupul mladios de colo colo, mirosind prada. E fitoasa de-acum. Alege ea, nu mai asteapta cu nerabdare s-o remarce Casanova. Isi pune la bataie intreg arsenalul de femeie atragatoare, incitanta, cu fumuri de manechin pe ici, pe colo si, Doamne-ajuta, cu niscai vestimentatii ultimul racnet, in materie de procente de pielicica proaspata si fina, dar mai cu seama "necenzurata".

    BOUL. Cand era mic, era tare pricajit. Saracutul, s-a nascut bolnavior. Nu l-a avut niciodata pe "vino-ncoace". Asta fuse buba lui. Nu s-ar putea spune c-a fost tocmai ala mic si pricajit, care zacea mereu intr-un colt, departe de droaia generala de copii jucausi. Da’ totusi, pentru el n-a fost sa fie. Misterele si trucurile indragostelii i-au fost dusmani. Asa de trist a fost ca a picat in plasa primului exemplar plapand care a remarcat existenta lui stearsa. Si s-a trezit cu verigheta pe dest. S-a vazut intrat la stapan. Desi s-a cam mirat in sinea lui, ca n-a prea inteles pentru ce atata tevatura, pentru ce s-alergi dupa ea de mic, ca oricum vine ea singura cand simte ca e cazul…

    TAURUL CU FAVORITI. Seful lor. Smecherul. Exemplarul rar la care poftesc cu toatele. A fost dorit din totdeauna. Emana sex-appeal de cand se stie. Primul lucru pe care l-a-nvatat a fost sa faca dragoste. Ba nu, pardon. S-a nascut invatat! De fapt, el nici nu trebuie sa faca prea multe. Trebuie, in principiu, doar sa-si dea acordul de a figura la categoria "bifat" pe listele vacutelor pofticioase si plictisite de armonia caminului, precum si de faptul ca boul nu zice niciodata "nu". Nu le incita, domne’, cu nimic. In schimb, bucatica de tauras… Te tine mereu pe jar! A, si favoritii nici nu trebuie sa fie pe bune. Se vad din atitudine, oricum. Daca sunt si de-adevaratelea, macar asa, de fite, atunci extazul e maxim!

    NUMAI IN PIELEA LOR SA NU FII!
    V-oti fi prins pana acum cine e vaca. Doamna cu privire blajina, potolita, cu ochii mari si blanzi, doamna care n-ar fi in stare sa ucida nici macar o musca. D’apai linistea conjugala. Cum sa-i faca ea rau celui care poarta verigheta pereche? Lasa, face mai bine ca nu-i spune ca au o problema. De ce sa-l necajeasca? Ca munceste mult, saracu’. Mai bine isi rezolva ea singurica problema. Apeleaza la serviciile de incredere absoluta ale taurasului "doctorasului" si hormonii se simt mai bine, ca prin minune. Si toata lumea e fericita si-si joaca cu patos rolul de vaca, bou sau tauras.

    SEXISME

    Suflet de verigheta

    Trista verigheta… Verigheta e ca rana provocata de fierul incins pe trupul victimei "de colectie". Verigheta e vesela la-nceput. E noua si e proaspata. E ca un copil orfan cu sufletul mutilat de cat a fost expus in vitrina. Doar, doar l-o alege cineva. Si cand il alege, se bucura. Nu stie, biata de ea, ce i se pregateste.

    Verighetele sunt fermecate. Sunt vii. Au ochi de vazut si urechi de auzit. Si au si suflet de simtit. Verighetele stiu mai mult decat stiu degetele care le poarta sau decat banuieste mintea. Verighetele sunt cei mai aprigi complici. Ele vad, chiar si cand stau pitite-n buzunar, sa nu le remarce "inamicul" care trebuie cucerit. Verighetele sunt cuminti. Supuse. Mute ca usa mormantului. Stapani de incredere ale celor mai strasnice secrete.

    Verighetele sunt si dusmani. Care se-ncolacesc bolnavicios pe deget si se lipesc de el, inversunate, si nu vor s-alunece de-acolo cu nici un chip. Nici macar certificatul de divort nu le sperie.

    Verighetele sunt de aur. Sunt pretioase. Stralucesc de-ti iau ochii in razele soarelui fierbinte. Te fac sa mori de ciuda ca tu nu ai. Te fac sa le doresti. Sa tanjesti dupa ele. Devin obsesie.

    Verighetele sunt un drog special. Pe care nu trebuie sa-l incerci ca sa-l doresti. Si-o data ce l-ai incercat, a doua oara nu-ti mai trebuie. Verigheta e si fidela si infidela. E obligata.

    N-o-ntreaba nimeni daca vrea sau nu. Verigheta mangaie orgoliul celui care-o poarta si da sperante celui care inca n-o poarta. Si-l scoate din minti pe cel care-o vede tocmai pe degetul pe care si-ar dori sa-l vada gol!

    Trista verigheta…
    ×
    Subiecte în articol: verighetele verigheta